MotoGP is back: Het lange wachten werd beloond……..

16
fabio-quartararo
MotoGP winnaar Fabio Quartararo (l) en Wilco Zeelenberg | foto© Sepang SRT

Het afgelopen weekend vond op het circuit van Jerez de herstart van het 2020 MotoGP seizoen plaats. Het lange wachten werd beloond met een aantal spannende races, races vol drama, actie, sensatie en spanning maar ook met een recordaantal bezoekers op de snelste motorsport website van Nederland en België.

Het waren niet de meest makkelijke en leuke maanden voor de MotoGP fans. Vanwege de uitbraak van het coronavirus werden de motorsport weekenden uitgesteld en zelfs in het geheel afgelast. Lange tijd was het onzeker of er dit jaar wel grote motorsport evenementen konden worden georganiseerd en of het 2020 MotoGP wereldkampioenschap überhaupt wel doorgang zou kunnen vinden en herstart zou gaan worden nadat in Qatar alleen de Moto3 en Moto2 klasse hun openingswedstrijd van het seizoen hadden verreden.

Ook voor Racesport.nl, de redactieleden en ondergetekende waren het onzekere en spannende tijden. Met het wegvallen van de Grand Prix – en World Superbike weekenden vielen nagenoeg alle werkopdrachten weg terwijl o.a. de kosten voor de hosting van de website, licenties, onderhoud en service contracten allemaal gewoon doorliepen.

Gelukkig beschikken we bij Racesport.nl over een aantal trouwe partners die ons ook in deze onzekere maanden zijn blijven steunen. Ook mochten we de afgelopen maanden een aantal nieuwe Racesport.nl supporters verwelkomen (eind juli & begin augustus zullen we een eerste nieuwsbrief versturen naar de groep Racesport.nl supporters met een aantal leuke nieuwtjes). We zijn dan ook veel dank verschuldigd aan zowel de Racesport.nl partners als ook de Racesport.nl supporters. Super, echt top en op deze manier kunnen we jullie als ‘sportpromotors’ blijven voorzien van het actuele motorsportnieuws.

Na de afgelopen maanden een aantal nieuwe rubrieken, ideeën en items op de site geplaatst te hebben, dit om jullie in de periode zonder races op een iets andere manier te blijven voorzien van motorsport kriebels, was het afgelopen weekend dan eindelijk zover, we konden weer los, we mochten weer doen wat we het liefste doen; het volgen van de trainingen, kwalificaties en races, het bijwonen van verschillende media debriefs en vragen stellen aan de MotoGP toppers om daar vervolgens verslag van te doen voor de Nederlandse en Belgische motorsport fans. Ondanks dat we er nog niet live bij konden en mochten zijn – de races worden voorlopig nog zonder publiek en de aanwezigheid van de media verreden – konden we ons werk prima doen dankzij de inzet van de organisatie en teams die ons voorzagen van speciale codes voor het bijwonen van tal van Zoom meeting.

racesport.nl-bezoekersTerugkijkend op het eerste MotoGP weekend ‘nieuwe stijl’ kunnen we niet anders dan blij, trots en tevreden zijn. Zo werd Racesport.nl tijdens de wedstrijddag van de Gran Premio Red Bull de España maar liefst 71.977 keer bezocht en werden er 349.577 pagina’s bekeken. Hieruit blijkt dat jullie ons als bezoekers niet zijn vergeten na een lange periode zonder races en massaal de weg weer hebben weten te vinden naar de snelste en veruit de beste bekeken motorsport website van Nederland en België.

Nogmaals een woord van dank aan alle Racesport.nl partners, Racesport.nl supporters en natuurlijk aan alle Racesport.nl bezoekers die ons weer massaal wisten te vinden. Mede dank zij jullie kunnen we ons opmaken van een drukke periode, een periode die de komende weekenden bol staat van tal van motorsport evenementen, evenementen waar zo veel als mogelijk verslag van zullen doen en jullie zullen blijven voorzien van het actuele motorsport nieuws, foto’s en uitslagen.

Als bonus kunnen we melden dat Racesport.nl door Dorna is uitgenodigd om er vanaf het eerste WorldSBK evenement, begin augustus in Jerez de la Frontera, als medium er live bij te mogen zijn. Ook hier zijn we apetrots op, trots dat we als klein zelfstandig medium behoren tot het zeer selecte groepje (ongeveer 10 journalisten) dat de komende wedstrijdweekenden als proef live vanaf locatie verslag mag doen.

Mede namens een hele blije en trotse Racesport.nl redactie,

Evert Slager
racesport.nl

 

Handige links Gran Premio Red Bull de España 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen – (test woensdag)
Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App