MotoGP manager Pernat: ‘Valentino Rossi heeft al een contract op zak voor 2019’

309
Rossi-pernat
Valentino Rossi en Carlo Pernat | foto© YouTube

De bekende Italiaanse MotoGP manager Carlo Pernat is ervan overtuigd dat Valentino Rossi ook in 2019 nog actief zal zijn als coureur in de MotoGP klasse: “Ik ben er zeker van dat Valentino Rossi nu al een getekend contract op zak heeft met Yamaha voor 2019.”

Volgens Carlo Pernat, manager van o.a. Andrea Iannone en in het verleden zaakwaarnemer van coureurs als Max Biaggi, Loris Capirossi en Marco Simoncelli, blijft Valentino Rossi nog zeker een aantal jaren actief als coureur in de MotoGP klasse. Volgens de flamboyante Italiaan heeft de negenvoudig wereldkampioen, wiens contract met Yamaha aan het einde van het seizoen 2018 afloopt, zelfs al een getekende overeenkomst met zijn huidige werkgever op zak.

“Ik ben ervan overtuigd dat Rossi al een getekend contract voor 2019 op zak heeft. Yamaha doet er inderdaad goed aan is slim om met hem door te gaan, want ondanks zijn leeftijd behoort hij nog altijd tot de absolute top,” liet Pernat eerder deze week optekenen in een gesprek met het Italiaanse gpone.com. “Rossi heeft angst om de stoppen, hij zal in mijn ogen pas stoppen als hij echt niet meer competitief is, maar vergeet niet dat Rossi fysiek nog steeds in orde is. Ik denk dat hij zijn actieve motorsport carrière bij Yamaha af zal sluiten om dan vervolgens met zijn eigen VR46 team, naast de Moto3 en Moto2 klasse, ook actief te worden in de MotoGP categorie.”

Rossi is momenteel met zijn 38 jaar met afstand de oudste coureur in de MotoGP klasse. De negenvoudig wereldkampioen, die in het seizoen 2000 debuteerde in de toenmalige 500cc categorie, begint in 2018 aan zijn negentiende seizoen in de koningsklasse. Mochten de woorden van Pernat op waarheid berusten dan zal ‘the Doctor’ dus in 2019 beginnen aan zijn twintigste seizoen op het hoogste niveau.

 

Lees ook:  Word Racesport.nl supporter en maak kans op fantastische prijzen