MotoGP test Misano: Quartararo het snelst op woensdagochtend, Marquez verrast

4885
fabio-quartararo
Fabio Quartararo | foto© Yamaha Racing

De tweede en laatste MotoGP testdag in Misano is in volle gang. Halverwege deze tweede dag is het Fabio Quartararo die de tijdlijst aanvoert terwijl Marc Marquez even voor de lunchpauze vriend en vijand verraste met een snelle rondetijd die slechts 0,526 sec verwijderd is van de snelle tijd van de regerend MotoGP wereldkampioen.

Drieëntwintig coureurs begonnen er dinsdagochtend op het Misano World Circuit Marco Simoncelli aan de tweede en afsluitende MotoGP testdag. Andrea Dovizioso, Luca Marini, Marco Bezzecchi, Alex Rins en ook Suzuki gelegenheid MotoGP testcoureur Dominique Aegerter bleven tijdens deze derde sessie binnen en komen zo goed als zeker ook niet meer in actie.







De tweede dag in Misano werd geopend door de twee reguliere Aprilia MotoGP coureurs en Aprilia MotoGP testcoureur Lorenzo Savadori. Na een uur werd het drukker op de baan en na anderhalf uur ging Fabio Quartararo aan de leiding met een snelste ronde van 1’31.303 gevolgd door Aleix Espargaró Franco Morbidelli.

Na twee uur liet Maverick Viñales een snelste ronde van 1’31.189 noteren en de Aprilia coureur was daarmee de eerste coureur die onder de tot dan toe snelste rondetijd van deze test, gereden op dinsdag door Francesco Bagnaia, wist te duiken. Net voor het laatste uur van de ochtendsessie heroverde Bagnaia de leiding met een snelle ronde van 1’31.172.

Jack Miller crashte vervolgens net als een dag eerder opnieuw in bocht 4 en hield het vervolgens voor gezien. Aleix Espargaró volgde even later het voorbeeld van Miller, de Spanjaard crashte dit keer echter in bocht 14. Miller kwam er zonder kleerscheuren vanaf, Espargaró daarentegen lijkt een gebroken pink overgehouden te hebben aan zijn schuiver.

In de laatste minuten voor de lunchpauze verbeterde niet alleen Marc Márquez zijn tijd naar een opmerkelijke 1’31,642 min, maar zette Quartararo ook een nieuwe beste tijd neer van 1’31,116.

De Fransman sloot hiermee de derde sessie van deze test af en ging met een goed gevoel genieten van de lunchpauze. Bagnaia noteerde in de woensdagochtend de tweede rondetijd gevolgd door Viñales, Enea Bastianini, de even daarvoor gecrashte Aleix Espargaró en Jorge Martin. Alle zes genoemde coureurs doken onder hun eigen snelste rondetijden van de eerste dag en vormen ook op de samengestelde tijdlijst na drie van de vier sessies de top zes.

Opvallend was de snelle rondetijd net voor de lunchpauze van Marc Marquez. De Repsol Honda Team coureur die een dag eerder voor het eerst na 100 dagen weer op zijn Honda RC213V stapte, reed woensdagochtend 34 ronden en noteerde in zijn 29e ronde van de dag een rondetijd van 1’31.624, een rondetijd die woensdagochtend goed was voor de tiende plaats op de tijdlijst en een tijd waarmee de geplaagde Spanjaard slechts 0,526 sec. prijs hoefde te geven op de snelste rondetijd van Quartararo. Op de samengestelde tijdlijst na drie sessies neemt Marquez de dertiende plaats in op de lijst en is hij ondanks zijn lange afwezigheid gewoon meteen weer de snelste Honda coureur van het veld.

Om 14:00 uur begint de vierde en afsluitende sessie welke tot 18:00 uur zal duren. De verwachting is echter dat een groot deel van het veld niet of misschien slechts nog voor een aantal ronden in actie zal komen.

Volledige uitslagen:



Racesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter