De oplettende fan zal hem afgelopen weekend gemist hebben, Moto3 coureur Niccolò Antonelli. De SIC58 Squadra Corse Moto3 coureur was inderdaad niet aanwezig in Qatar en moest de QNB Grand Prix of Qatar aan zich voorbij laten gaan vanwege een schouderblessure.

Terwijl de Moto3 coureurs afgelopen weekend op het Losail International Circuit in Qatar hun eerste Grand Prix van het seizoen afwerkten zat Niccolò Antonelli thuis in Italië voor de TV de verrichtingen van zijn collega coureur te volgen.

Wat is er aan de hand? Antonelli kwam tijdens de onlangs verreden IRTA Test in Jerez lelijk ten val waarbij hij zijn schouder blesseerde. De SIC58 Squadra Corse Moto3 coureur reisde vervolgens wel met zijn team naar Qatar om deel te nemen aan de laatste pré-seaon test.

Antonelli probeerde het nog wel tijdens deze test, maar de blessure bleek toch erger dan verwacht. Naast de pijn schoot de schouder tijdens het rijden een aantal keren uit de kom waarna het team besloot dat verder rijden niet verantwoord was.

Terwijl de rest van de Moto3 coureurs in Qatar bleven in afwachting van de eerste Grand Prix van het seizoen vloog Antonelli terug naar Italië om zich daar te melden bij professor Porcellini voor een zorgvuldig medisch onderzoek. Uit dit onderzoek kwam naar voren dat een operatie noodzakelijk was. Deze operatie heeft afgelopen woensdag plaatsgevonden en is naar alle tevredenheid van de artsen verlopen.

De artsen hadden echter na afloop wel een vervelende mededeling voor de Moto3 coureur, het herstel zal minimaal twee maanden in beslag nemen. Vanzelfsprekend zat er hierdoor een terugkeer Qatar en deelname aan het eerste Grand Prix weekend van het seizoen niet in. Sterker nog, Antonelli zal naar alle waarschijnlijkheid pas tijdens de Franse Grand Prix in Le Mans (15 t/m 17 mei) weer voor het eerst van de partij zijn.

SIC58 Squadra Corse Moto3 riep op het laatste moment de Spanjaard Josè Garcia op om als vervanger naar Qatar te komen. Garcia is geen onbekende voor het team, hij komt dit jaar voor Marco Simoncelli’s vader team uit in het FIM junior Moto3 World Championship.

Garcia, die in 2019 als een als vervanger uitkwam in een Grand Prix weekend, kwalificeerde zich zaterdag op het Losail International Circuit als dertigste en voorlaatste en kwam zondag tijdens de race niet aan de finish vanwege een onschuldige schuiver.

 

Handige links QNB Grand Prix of Qatar:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App