De derde ONK SuperCup 600 race van het seizoen is zaterdagmiddag gewonnen door Nick Vlaar. De Racing Team Edwin Ott Motoren coureur was op het TT Circuit Assen het snelst voor Oosterveen’s Ashford Formula Racing coureur Jeroen Hilster en Staphorster Frank Nieman.

Kwalificatie
Tijdens de twee verreden kwalificatiesessies was het Jeroen Hilster die het snelst was en de pole voor zich opeiste. De Oosterveen’s Ashford Formula Racing coureur noteerde in de tweede kwalificatie een snelste rondetijd van 1’44.195 en was daarmee het snelst voor Nick Vlaar en Frank Nieman.

De vierde rondetijd tijdens de kwalificatie werd op de klok gezet door Corne Heikamp gevolg door Ivar Doornbos, Joris Lentfert, Eduard Troost, Joey Louwes, Quentin Koers en Louis van Wijhe die de top tien completeerde.

Race
Bij de eerste doorkomst was het Vlaar die de leiding in handen had voor Hilster, Doornbos, Nieman en Heikamp.

Vlaar en Hilster wisten vervolgens iets afstand te nemen van de rest van het veld terwijl Troost ten koste van Heikamp de top vijf binnen wist te komen. Niet veel later moest ook Doornbos aan de aanvalslust van Troost geloven en een positie prijsgeven.

In de vierde ronde ging het mis voor Heikamp, hij schoof in bocht vijf onderuit waardoor er een vroegtijdig einde kwam aan zijn derde race van het seizoen.

Halverwege de race was het nog steeds Vlaar aan de leiding op de voet gevolgd door polesitter Hilster en het duo Nieman & Troost dat op ruim drie seconden van de leider als derde en vierde doorkwam. Op ruim elf seconden voerde Doornbos de groep aan die streed voor de vijfde plaats in deze race.

Vlaar en Hilster maakten er tot aan de laatste meters een spannende aangelegenheid van. Vlaar wist de leiding weliswaar in handen te houden maar Hilster bleef aan zijn wiel hangen, maar een serieuze aanval bleef uit waardoor Vlaar na tien ronden als eerste de zwart/wit geblokte vlag passeerde.

Hilster werd op ruim een seconde van Vlaar tweede terwijl Nieman in de slotfase de derde en laatste podiumplaats veiligstelde. De Staphorster wist zijn plaatsgenoot Troost in de laatste ronden van zich af te schudden die drie seconden later als vierde de finish passeerde.

Doornbos passeerde zeventien seconden na de winnaar als vijfde de eindstreep gevolgd door Lentfert, Koers, Robert Voogd, Van Wijhe en Anne van Gaalen.

Girl Power
Maar liefst drie dames stonden er in deze race aan de start. Naast de tiende plaats van Van Gaalen eindigde Kirsi Kainulainen als elfde en passeerde Patricia Kok als vijftiende de finish. De heren coureur zijn gewaarschuwd………Girl power, mooi man.

Handige links OW Cup Assen 18-05-2019:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App