Nadat eerder deze week Victor Steeman al een contract tekende bij Team Freudenberg heeft nu ook landgenoot Koen Meuffels overeenstemming bereikt met het Duitse team om in 2019 van start te gaan in de WorldSSP 300 klasse van het World Superbike kampioenschap.

Koen Meuffels zal in 2019 wederom aan de start verschijnen in het World Supersport 300 World Championship. De coureur uit het Brabantse Someren heeft hierover overeenstemming bereikt met het Duitse Team Freudenberg.

Nadat Team Freudenberg eerder al Jan-Ole Jähnig, Max Kappler en Victor Steeman contracteerde is Meuffels de vierde coureur binnen het WorldSSP 300 team van Carsten Freudenberg.

Koen Meuffels: “Ik ben erg blij dat ik terug ben bij een winnend team. Met de ervaringen die Team Freudenberg al heeft opgedaan, kunnen we in 2019 samen vechten voor de overwinning. Het is voor mij belangrijk dat ik deel uitmaak van een professioneel team waarin een goede samenwerking tot de standaard behoort. Na wat ik in het afgelopen seizoen heb kunnen zien, kom ik in een goed team. Ik heb zelf ook bewezen dat ik races kan winnen en voor het podium mee kan strijden. Met de ervaring van 2018 denk ik dat ik in 2019 constanter en competitiever kan zijn! ”

Carsten Freudenberg: “Iedereen die het seizoen 2018 heeft gevolgd, weet dat Koen Meuffels de eerste overwinning voor KTM in de Supersport 300-klasse heeft weten te behalen. Koen is een van de sterkste coureurs in deze klasse. Hij zal met zijn ervaring een uitstekende versterking zijn voor ons team. Ik ben erg blij met zijn komst. Koen zal ons allen verrassen, daar ben ik van overtuigd! In 2019 starten we in de  WorldSSP 300 met 4 coureurs. We kijken nu al uit naar onze eerste gezamenlijke test. De jongens zullen elkaar pushen, dat zal interessant zijn. Veel dank aan KTM, alle partners en sponsors die ons steunen. Natuurlijk zullen we er alles aan doen om dit vertrouwen te rechtvaardigen! “

Meuffels is naast  Steeman, Scott Deroue, Robert Schotman, Finn de Bruin, Dion Otten en Jeffrey Buis de zevende Nederlander die in 2019 van start zal gaan in de lichtste klasse van het World Superbike kampioenschap.


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App