Na de eerste World Superbike race zijn zaterdagmiddag ook de Last Chance Race voor de WorldSSP 300 klasse en de eerste Twin Cup race definitief afgelast. Een flinke sneeuwbui vlak voor de start van de Last Chance Race maakte een vroegtijdig aan de actie op een bewogen en hectische dag.

Het zit de organisatie van Motul Dutch Round op het TT Circuit Assen niet mee. Nadat eerder op de dag de eerste World Superbike wedstrijd al afgelast werd vanwege de slechte weersomstandigheden – net voor de start van de race begon het sneeuwen – werd er een nieuw tijdschema vrijgegeven voor de Last Chance race voor de WorldSSP 300 klasse en de dit weekend in het bijprogramma rijdende Twin Cup.

Om 16:10 uur stonden de WorldSSP 300 coureurs op de startgrid klaar voor hun race maar net voordat de wedstrijd van start zou gaan begon het opnieuw flink te sneeuwen. De organisatie kon op dat moment niets anders doen dan ook de resterende twee races van de dag te schrappen.

Tijdens de Last Chance race konden de eerste zes finishers zich alsnog plaatsen voor de zondag te verrijden hoofdrace – de eerste dertig plaatsten zich al rechtstreeks via de reguliere kwalificaties. Nu er geen race verreden wordt voor de niet rechtstreeks gekwalificeerden besloot de wedstrijdleiding de zes snelste deelnemers uit de reguliere kwalificaties – top zes op de startgrid – toe te voegen aan de hoofdrace.

Koen Meuffels, Tom BramichEliton, Gohara Kawakami, Kyrian Hartmann, Tomas Alonso en Mateo Pedenau kwalificeerden zich hierdoor alnog voor de zondag te verrijden WorldSSP 300 wedstrijd.

De Twin Cup coureurs zullen door deze afgelasting dit weekend maar één wedstrijd rijden, deze staat voor zondagmiddag om 16:10 uur op het programma.

 

Handige links Motul Dutch Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag donderdag
Fotoverslag vrijdag
Fotoverslag zaterdag

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App