Oosterveen’s Racing met Schouten op hoogste trede van het podium!

320
bryan-schouten
Bryan Schouten (m) | foto© Henk Mannes

Bryan Schouten heeft Oosterveen’s Racing de eerste overwinning bezorgd in de ONK SuperCup 600 van de OW Cup! Schouten was tijdens de derde race van het seizoen de vervanger van de geblesseerde Manuel Wienen. Kirsi Kainulainen wist ook een geweldige prestatie neer te zetten. Ondanks dat de Finse last had van een rugblessure, wist ze haar snelste ronde op Assen met ruim twee seconden te verbeteren.

Bryan Schouten verving Manuel Wienen tijdens de derde ronde van de OW Cup op het TT Circuit Assen. Wienen kreeg het dringende verzoek van de specialisten in het ziekenhuis om niet te starten, omdat zijn hersenschudding opgelopen bij een crash tijdens de eerste race van het jaar nog niet hersteld is. Schouten bleek met zijn ervaring in de Grand Prix en als IDM Supersport kampioen van 2016 een zeer goede vervanger en kon waardevolle informatie geven over de afstelling van de Yamaha R6.

Ook ging Schouten al snel heel rap rond over het TT Circuit Assen. Na twee kwalificaties wist Schouten een tweede tijd te zetten achter Jaimie van Sikkelerus. In de wedstrijd liet Schouten ook zien dat hij het racen zeker nog niet verleerd is. Na een derde plaats in de openingsfase wist hij al snel een tweede plaats te pakken achter Van Sikkelerus, die buiten mededinging meereed. Schouten wist deze plaats de hele race vast te houden en wist daardoor de allereerste overwinning te scoren voor Oosterveen’s Racing in de ONK SuperCup 600 van de OW Cup!

Kirsi Kainulainen had tijdens het weekend last van een oude rugblessure. Op de motor kon de Finse dame vrij goed rijden, maar voornamelijk met lopen en zitten ondervond zij erg veel pijn. Wel wist Kainulainen weer haar tempo te vinden van de eerste twee wedstrijden. In de tweede kwalificatie wist ze haar tempo nog verder te verhogen en voor de eerste keer een 1’48 te rijden op het TT Circuit Assen. In de race leverde Kainulainen een hele knappe prestatie door 1’47.023 te rijden en ze wist in de slotfase het duel met Rick Kooistra te winnen, waardoor ze als veertiende over de eindstreep kwam.

#51 Bryan Schouten:Dit is bizar om de race te winnen, nadat ik zeven maanden niet gereden heb.  Het werd eigenlijk in de loop van de week pas duidelijk dat ik zou gaan rijden, omdat Manuel nog niet hersteld was. Ik wist mij gedurende het weekend steeds te verbeteren en in de race zette ik constante tijden neer in de 1’43 hoog en 1’44 laag, waar ik zeer tevreden mee ben. Het geeft een heerlijk gevoel weer zo’n race te rijden!’

#31 Kirsi Kainulainen: ‘Ik heb in de race alles gegeven tot aan de finishvlag. Ik wist mij gedurende de race flink te verbeteren, waardoor ik naar de rijders voor mij toe kon rijden. Ik heb zeer tevreden over mijn tempo en rondetijden, zeker gezien mijn fysieke gesteldheid. Nu moeten we de rust pakken en proberen bij de volgende race verder te gaan waar we nu zijn gebleven.’

Als Oosterveen’s Racing kijken we vol trots terug op de prestaties van Schouten en Kainulainen tijdens deze derde race van het seizoen. Tijdens de racedag werd er tevens door de OW Cup organisatie bekendgemaakt de NK SuperCup 600 klasse voortaan de naam ONK SuperCup 600 zal dragen. De vierde ronde van de OW Cup zal plaatsvinden op 15 en 16 juni op het TT Circuit Assen.