Opnieuw motorsport weekend met zwarte rand, drie dodelijke slachtoffers

8284
mugello-circuit

Het afgelopen weekend gaat de boeken in als een motorsport weekend met een zwarte rand. Tijdens een race meetellend voor het Braziliaanse wegrace kampioenschap in Cascavel kwamen bij een crash twee coureurs om het leven. Ook in Mugello vond er tijdens een la Coppa FMI Federazione Motociclistica Italiana evenement een ernstig ongeval plaats waarbij naar nu bekend is geworden één coureur het leven liet.

Cascavel
Op het Autódromo Internacional de Cascavel vond afgelopen weekend de vierde ronde plaats van het 2023 Braziliaans wegracekampioenschap. De 42-jarige André Veríssimo Cardoso kwam in de eerste ronde van de wedstrijd ten val. De 38-jarige achter hem rijdende

Érico Veríssimo da Rocha kon zijn gevallen rivaal vervolgens niet meer ontwijken met als gevolg dat hij van zijn machine werd geslingerd. Beide coureurs werden na het ongeval naar het ziekenhuis vervoerd waar ze aan hun verwondingen bezweken.

De race werd onmiddellijk gestopt en alle activiteiten op het circuit voor de vierde ronde van het kampioenschap werden afgelast als teken van respect.

Mugello
Op het bekende en historische Mugello circuit ging het vreselijk mis tijdens een race in de Advanced 1000 Amateur Trophy, een race meetellend voor de la Coppa FMI Federazione Motociclistica Italiana. Met nog drie ronden te gaan kwamen aan het einde van het rechte stuk na start en finish een drietal coureurs ten val. Meteen was duidelijk dat de situatie ernstig was. Ondanks dat medische hulp snel ter plaatste was kwam deze voor Nicola Sartori (52) te laat. De coureur uit het nabijgelegen Padua overleed op de plaats van het ongeval aan zijn verwondingen.

De andere twee betrokken coureurs werden na het ongeval meteen overgebracht naar het medisch centrum en vervolgens per helikopter vervoerd naar het Careggi-ziekenhuis. Beide coureurs liepen bij het ongeval divers botbreuken op maar zijn volgens de organisatie inmiddels buiten levensgevaar.

Promo Racing, organisator van het evenement, besloot na het ongeval in overleg met de overige deelnemers de wedstrijddag te beëindigen dit als teken van respect voor de overleden coureur en zijn familie.

Facebook | Instagram |  Twitter | Threads | YouTube

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

Facebook | Instragram |  Twitter | Threads | YouTube

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer: