Orradre wint, derde plaats voor Deroue op zaterdag in Jerez

8
finish-worldssp300-race
Finish WorldSSP race 1 Jerez | foto© worldsbk.com

Unai Orradre is zaterdagmiddag winnaar geworden van de eerste WorldSSP 300 race van het seizoen. De 16-jarige Spanjaard was in de tien ronden tellende race het snelst voor de Brit Tom Booth-Amos en de Nederlander Scott Deroue.

Ook voor de WorldSSP 300 coureurs werd de eerste race van de Pirelli Spanish Round verreden onder zeer warme omstandigheden. De thermometers op het Circuito de Jerez – Angel Nieto gaven ten tijde van de race temperaturen aan van boven de 40 graden Celsius.

De pas 16-jarige Unai Orradre hield het hoofd het koelst en passeerde na 10 ronden als eerste de finish. Achter de Spanjaard werd de strijd voor de tweede plaats uitgevochten door een grotere groep, een groep waarin het contact niet werd geschuwd en acties die niet altijd onbestraft bleven. Zo werd o.a. de zeer sterk rijdende Jeffrey Buis het slachtoffer van één van deze acties en zag de jonge coureur uit Steenwijkerwold hierdoor een goed resultaat vroegtijdig in het gravel eindigen.

De in Nederland & Duitse dienst rijdende Tom Booth-Amos was in de slotfase de gelukkigste en wist zo de tweede plaats voor zich op te eisen voor Nederlander Scott Deroue, zijn dit jaar nieuwe jonge Japanse teamgenoot Yuta Okaya, Thomas Brianti en Bahattin Sofuoglu.

Ana Carrasco, die in deze race met haar agressieve rijgedrag geen vrienden maakte in de kopgroep, werd zevende gevolgd door Kevin Sabatucci, Alvaro Diaz en de eveneens in Nederland & Duitse dienst rijdende Nick Kalinin.

Koen Meuffels pakte met de vijftiende plaats het laatste WK punt in deze race terwijl Glenn van Straalen in deze race genoegen moest nemen met de twintigste plaats.

Meer details en een uitgebreider verslag van de trainingen, Superpole en races zijn te volgen in het Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog – zaterdag

 

Handige links Pirelli Spanish Round 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App