Dion Otten zal zondag zijn thuisrace op het TT Circuit Assen aan zich voorbij moeten laten gaan. De WorldSSP 300 coureur brak zaterdag bij een crash in de kwalificatie zijn pols en twee vingers.

Dion Otten crashte zaterdag in het begin van de kwalificatie. De WorldSSP 300 coureur werd bij het aanremmen van de Geert Timmer bocht aangereden door een collega coureur met een crash tot gevolg. Manuel Bastiannelli kon Otten vervolgens niet geheel ontwijken waarbij de Italiaan over de Nederlander zijn onderarm reed. Otten greep vervolgens meteen naar zijn pols en werd voor een medische check overgebracht naar het medical centre. Hier bleek dat de Drent een gebroken pols en twee gebroken vingers had overgehouden aan de crash.

Ondanks de val bleek dat Otten zich met een twintigste rondetijd rechtstreeks gekwalificeerd had voor de zondag te verrijden hoofdrace. Zo ver komt het vanwege zijn opgelopen blessures echter niet. Opnieuw een tegenslag dus voor de talentvolle Drent die eerder dit jaar bij een trainingscrash ook al zijn sleutelbeen brak.

Hoe lang het herstel zal duren is nog niet bekend maar de WK debutant heeft goede hoop dat hij tijdens de eerstvolgende race in het Italiaanse Imola (in het weekend van 10 t/m 12 mei) weer van de partij zal zijn.

Zaterdagmiddag aan het einde van de dag sprak Racesport.nl verslaggever Guido Fenneman met Otten. Beluister het verhaal via onderstaande audiolink:

Otten is de tweede Nederlander die dit weekend zijn thuisrace in Assen zal moeten missen. Ook collega coureur Finn de Bruin is dit weekend niet van de partij, de Noord-Hollander brak een week geleden in Aragon bij een crash zijn pols en kreeg donderdag voorafgaande aan het evenement op het TT Circuit Assen geen toestemming van de circuitarts om van start te gaan.


Handige links Motul Dutch Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag donderdag
Fotoverslag vrijdag
Fotoverslag zaterdag

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App