Racesport.nl Live Chat: Gran Premio Red Bull de Andalucía & Pirelli Spanish Round

10
maverick-vinales
Maverick Viñales en Valentino Rossi - Jerez | foto© motogp.com

Dinsdagavond 28 juli zal er een opnieuw een Racesport.nl Live Chat uitzending zijn, een uitzending die in het teken staat van een terugblik op de Gran Premio Red Bull de Andalucía en op de herstart van het 2020 WorldSBK seizoen komend weekend in Jerez.

Gran Premio Red Bull de Andalucía
De tweede Grand Prix van 2020 op Circuito de Jerez – Angel Nieto gaat de geschiedenisboeken in als de eerste Grand Prix waarin Marc Marquez voor het eerst sinds zijn debuut in de koningsklasse afwezig was in de race. De Repsol Honda Team coureur hield de vorige week de gemoederen flink bezig toen hij tot verrassing van velen op woensdag – een dag na zijn bovenarm operatie – bekend maakte wel naar Jerez af te reizen en het te gaan proberen. Verder dan een aantal ronden in de training kwam hij echter niet. De wedstrijd daarentegen leverde er niet minder spanning door op, Fabio Quartararo was opnieuw de sterkste won zijn tweede MotoGP race op rij, Maverick Viñales werd net als een week eerder opnieuw tweede terwijl Valentino Rossi met een derde plaats voor het eerst sinds Austin 2019 weer een podium wist te scoren. Kortom genoeg om nog even kort terug te blikken.

Pirelli Spanish Round
Komend weekend vindt in Jerez de herstart plaats van het 2020 FIM Superbike World Championship seizoen. Gaan de Kawasaki en Ducati machines opnieuw domineren of kunnen Toprak Razgatlioglu en Michael van der Mark op hun Yamaha’s de rode en groene brigade het vuur aan de schenen leggen. Wat kunnen de Team HRC-mannen. Kortom het belooft niet alleen een heet weekend te worden in Jerez vanwege de extreem hoge temperaturen maar ook de strijd op de baan kan wel eens voor het nodige vuurwerk gaan zorgen.

Kortom, voor de Racesport.nl redactie voldoende redenen om dinsdagavond 28 juli weer een Racesport.nl Live Chat te organiseren. In deze uitzending blikt het presentatie duo Iwan van der Valk en Evert Slager terug op het tweede Grand Prix weekend op een opnieuw bloedheet circuit van Jerez de la Frontera, een MotoGP weekend opnieuw zonder media, zonder publiek en achter gesloten deuren. Daarnaast een vooruitblik op de herstart van het 2020 WorldSBK seizoen in hetzelfde Jerez de la Frontera.

Tevens zal Racesport.nl redacteur Guido Fenneman aanwezig zijn om de vragen van de fans te verzamelen, vragen die we tijdens de uitzending zoveel als mogelijk zullen proberen te beantwoorden.

Rond de klok van 20:00 uur (Nederlandse tijd) zullen we starten met de Racesport.nl Live Chat sessie, welke te volgen is via onderstaande video, het Racesport.nl YouTube-kanaal en het Racesport.nl Facebook-account.

 

Handige links Pirelli Spanish Round 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App