Sánchez en Schotman leiden eerste WorldSSP 300 vrije training in Assen

340
Robert Schotman - TT Circuit Assen | foto© Jan Timmerman

Borja Sánchez (B groep) en Robert Schotman (A groep) hebben vrijdagochtend tijdens de eerste vrije training voor de WorldSSP 300 klasse op het TT Circuit Assen de snelste rondetijd gereden. De overige Nederlanders zaten er in deze eerste training ook goed bij.

Vrijdagochtend om 09:00 uur gingen de lichten op groen voor de eerste vrije training van de World Supersport 300 A en B klasse op het TT Circuit Assen. Bij aanvang van de eerste sessie was het erg koud met een buitentemperatuur van 4°C en een asfalttemperatuur van slechts 6°C. Ondanks dat scheen de zon wel boven het Drentse circuit en liep de temperatuur langzaam maar zeker op. Aangezien groep A op MotorLand Aragón het spits moest afbijten zal groep B dit weekend als eerste van de twee groepen beginnen. Dit wordt ieder WorldSBK evenement omgedraaid.

Groep B
Nederlander Finn de Bruin zal dit weekend niet deelnemen aan de WorldSSP 300 klasse op het TT Circuit Assen. De coureur uit Julianadorp kwam in Aragón ten val waarbij hij onder andere zijn duim brak. Deze bleek niet voldoende hersteld te zijn en het medische team heeft besloten om De Bruin niet deel te laten nemen aan het weekend in Assen.

Ondanks de nog zeer lage temperaturen gingen alle coureurs vrijwel direct de baan op en werden er geen onverdienstelijk rondetijden verreden. Scott Deroue bleef lang wachten maar wist zich al in zijn eerste ronde bij de snelste coureurs te positioneren.

Uiteindelijk reed de Spanjaard Borja Sánchez met een 1’53.051 de snelste rondetijd voor Bruno Ieraci en Kevin Sabatucci. Daarachter stonden Andy Verdoïa, Enzo de la Vega, Victor Steeman, Bahattin Sofuoglu, Scott Deroue, Jeffrey Buis en Maximilian Kappler in de top tien geklasseerd.

Groep A
Vervolgens kregen de coureurs in de A groep hun eerste half uur van het weekend om kennis te maken met het TT Circuit Assen en te wennen aan de lage temperaturen. De zon stond fel aan de hemel maar de baantemperatuur wist nog niet boven de 10°C uit te komen.

Thuisrijder Robert Schotman reed met een 1’52.021 de snelste rondetijd en is daarmee over beide sessies gezien de snelste coureur. Mike Perez kwam naar de tweede tijd voor landgenoot en winnaar van de race in Aragón Manuel González. Daarachter stonden Nick Kalinin, Dion Otten, Jan-Ole Jähnig, Ana Carrasco, Hugo de Cancellis, Kevin Arduini en Marc Luna Bayen in de top tien geklasseerd. Koen Meuffels noteerde de vijftiende rondetijd.

De tweede vrije training voor de WorldSSP 300 klasse gaat vrijdagmiddag om 13:30 uur van start op het TT Circuit Assen.

Handige links Motul Dutch Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag donderdag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App