Borja Sanchez is zaterdagmiddag in Imola winnaar geworden van de Last Chance race. De Spanjaard wist zich daarmee samen met de nummer 2 t/m 6 alsnog te plaatsen voor de zondag te verrijden World Supersport 300 hoofdrace van de Pirelli Italian Round. Finn de Bruin, de enige Nederlander in deze race, werd negende.

Vijfentwintig coureurs die zich eerder op de dag tijdens de reguliere kwalificatie niet bij de eerste dertig wisten te kwalificeren begonnen zaterdagmiddag aan de Last Chance race, een waarin nog zes startplaatsen te verdienen waren voor de op zondag in Imola te verrijden hoofdrace van de Pirelli Italian Round. Onder de deelnemers één landgenoot, te weten Finn de Bruin.

Meteen bij de start was het Francisco Gomez die meteen een gaatje wist te slaan op de rest van het veld terwijl er achter de Spanjaard een groep van ongeveer tien coureurs streed voor de tweede plaats waaronder De Bruin.

In de vijfde ronde ging het mis voor de nog steeds aan de leiding rijdende Gomez, hij zag zijn race eindigen in het gravel. De tweede groep viel vervolgens in twee delen uiteen waarna er na de crash van Gomez een groep van zeven coureurs streed voor de eerste plaats gevolgd door een achtervolgende tweede groep van nogmaals zeven coureurs.

In het tweede deel van de race viel de leidende groep langzaam uiteen, eerst moest de in Nederlandse dienst rijdende Nick Kalinin de strijd staken vanwege een technisch probleem en vervolgens waren het Borja Sanchez en Dorren Loureiro die weg leken te rijden van de groep. In de laatste ronden kwam het vijftal toch weer bij elkaar om uiteindelijk in de laatste ronde uit te gaan maken wie zich winnaar mocht noemen van deze race.

Jonge onbezonnenheid – immers alle vijf coureurs binnen de groep zouden zich plaatsen voor de hoofdrace – zorgde ervoor dat het nog bijna mis ging in de laatste bocht. Dino Ozzo en Loureiro kwamen daarbij zelfs nog met elkaar in aanraking, maar het was Sanchez die aan het langste eind trok en als eerste de finish passeerde voor Olivier König, Loureiro, Iozzo en Giacomo Mora.

Op ruim twee seconden werd Paolo Giacomini zesde waarmee hij de laatste coureur werd die zondag nogmaals in actie mag komen tijdens de hoofdrace.

De Bruin kwam als negende over de finish, een goede prestatie van de Nederlander die in Assen nog langs de zijlijn toe moest kijken vanwege een in Aragon tijdens de race opgelopen polsblessure.

 

Handige links Pirelli Italian Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App