SBK: Dubbel voor Reiterberger, Superstock 100 podium voor de Boer

36

Markus Reiterberger heeft zondag ook de tweede Superbike wedstrijd op het Lausitzring circuit gewonnen. De BMW was opnieuw te snel voor Max Neukirchner en Xavi Fores. Danny de Boer behaalde een keurige derde plaats in de Superstock 1000 klasse.

Het openingsweekend van het Superbike IDM is uitermate succesvol verlopen voor het Van Zon-Remeha-BMW team. Na de winst in de eerste wedstrijd wist Markus Reiterberger zondagmiddag ook de tweede wedstrijd van de dag op zijn naam te schrijven.&nbsp;<br /> <br /> Reiterberger liet net als in de eerste wedstrijd opnieuw Max Neukirchner achter zich die dus voor de tweede keer genoegen moest nemen met de tweede plaats. Kwam de Yamaha coureur tijdens de eerste wedstrijd nog ruim zes seconden achter de winnaar over de finish, tijdens de tweede omloop moest Neukirchner nog slechts 2,866 seconden toegeven op zijn landgenoot.<br /> <br /> De derde plaats was opnieuw voor Xavi Fores gevolgd op de vierde door Damian Cudlin, teamgenoot Lorenzo Lanzi die de wedstrijd als vijfde afsloot en de Tsjech Matej Smrz.

De zevende, achtste en negende plaats waren weggelegd voor een drietal Superstock 1000 coureurs, zo kwam Roman Stamm als zesde over de finish gevolgd door de Fransman Mathieu Gines en de Nederlander Danny de Boer. Dit drietal beklom na afloop van de podium ceremonie van de Superbike coureurs het podium in de Superstock 1000 klasse.<br /> <br /> Holzhauer Racing Promotion coureur Jan Halbich werd de laatste coureur binnen de top tien.<br /> <br /> Voor Pepijn Bijsterbosch duurde de tweede wedstrijd op de Lausitzring een ronde te lang. De coureur uit Wapenveld reed een sterke race, leek op de vierde plaats af te steven in de Superstock 1000 klasse totdat een val in de allerlaatste ronde roet in het eten gooide.