Schotman klaar voor sportieve revanche in Portugal

53
schotman
Robert Schotman | foto© Racesport.nl-Nico Schneider

Robert Schotman zal komend weekend in Portimâo voor het eerst weer in wedstrijdverband in actie komen sinds zijn zware crash eerder dit seizoen in Imola. De Kawasaki coureur is voldoende hersteld om de laatste twee races van het seizoen in actie te kunnen komen.

Een op meerdere plaatsen gebroken heup hield WorldSSP 300 coureur Robert Schotman de afgelopen maanden langs de kant. Na een lange revalidatie werden er onlangs op het circuit van Magny Cours en Portimâo de eerste kilometers gemaakt.

Na deze twee testen bleek Schotman fysiek voldoende hersteld om deel te kunnen nemen aan de laatste twee wedstrijdweekenden van het seizoen.  

Robert Schotman: “Na de eerste test in Magny-Cours, waar ik nog redelijk veel moeite had om de motor snel de bocht in te krijgen, ging het bij de laatste test in Portimão al een stuk beter.  Ik voelde me een stuk fitter en zat een stuk dichter bij de snelsten. Ik ben dus hoopvol dat ik bij de race weer met de top mee kan komen. Mijn team, MTM, mijn sponsoren, de medische staf die me geholpen heeft en de vele betrokken sportfans wil ik hartelijk danken voor de ondersteuning en mogelijkheden die ik aangeboden heb gekregen de afgelopen periode. Ik wil laten zien dat het niet voor niets is geweest dat we aan mijn herstel gewerkt hebben.”

Handige links Nolan Portuguese Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App