Scott Deroue: ‘De eerste race van het seizoen geeft altijd wat extra spanning’

13
scott-deroue
Scott Deroue | foto© Jan Timmerman - JTS fotografie

Het World Supersport 300 seizoen gaat komend weekend (31 juli t/m 2 augustus) van start in het Spaanse Jerez de la Frontera. Na een goede voorbereiding met diverse testdagen is Scott Deroue klaar om de strijd aan te gaan. Het doel voor de Nederlander is dit seizoen niet meer en minder dan het binnenhalen van de titel.

Het gaat een zwaar eerste weekend worden voor WorldSSP 300 coureur als komend weekend in Jerez de la Frontera dan eindelijk het 2020 seizoen van start zal gaan. De temperaturen op het Zuid-Spaanse circuit zijn momenteel extreem hoog en daar lijkt komend weekend geen verandering in te komen.

Maar na een lange voorbereiding gaat het echt beginnen en daar hebben veel coureurs lang naar uitgekeken, waaronder Scott Deroue die dit seizoen opnieuw tot één van de grote favorieten voor de titel mag worden gerekend.

De voorbereidingen zitten erop voor Deroue en zijn MTM Kawasaki MotoPort team, voorbereidingen die begonnen met tests in Assen, Zolder en Mettet. Half juli reisde Deroue vervolgens met het MTM Kawasaki MotoPort team af naar Motorland Aragon voor een tweedaagse test, waar ook meer collega WK-rijders aanwezig waren. Een goede krachtmeting op een circuit waar in totaal dit jaar vier races worden verreden. Tijdens de zes WorldSBK evenementen staan namelijk iedere keer twee races voor de World Supersport 300 klasse op het programma.

Tijdens de test in Aragon was Deroue op de eerste dag nog wat zoekende naar de juiste afstelling en het gevoel met zijn Kawasaki Ninja 400. Het grote verschil met vorig jaar zijn de slick banden, die vanaf dit seizoen worden in de Supersport 300 categorie. Maar tijdens de tweede dag werd het gevoel al beter. De vice-wereldkampioen van 2019 reed in totaal 140 ronden over het Aragon circuit. Deze week begon voor het MTM Kawasaki MotoPort team met een afsluitende test op Cartagena.

Deroue en zijn MTM Kawasaki MotoPort teamgenoten hadden veel rijtijd in de extreem warme omstandigheden, omdat zij samen met nog drie WK-rijders de baan voor zichzelf hadden. Tijdens de eerste dag maakte de 24-jarige coureur veel meters en verbeterde hij het gevoel met de motor nog verder ten opzichte van de test in Aragon. De tweede dag werd gebruikt voor proefstarts, voordat de monteurs de motoren gingen klaarmaken voor de seizoensopener in Jerez.

Scott Deroue: “De eerste race geeft altijd wat extra spanning. We hebben best wat getest, maar andere rijders hebben op een andere circuits getraind. Het is daarom afwachten wie er snel gaat zijn en wie niet. Vorig jaar stonden we op het podium in Jerez. Ik vind het geen makkelijke baan, maar we waren er in de afgelopen jaren wel snel. De laatste test in Cartagena verliep erg positief en we zijn dan ook klaar voor de start van het WK. Het is belangrijk om vrijdag gelijk een goede set-up te vinden met de nieuwe banden. Het doel is om vanuit daar verder te bouwen om er zo een goed weekend van te maken!”

Het WorldSSP 300 seizoen telt dit seizoen naast Deroue nog drie Nederlandse deelnemers, te weten zijn twee teamgenoten Jeffrey Buis en Koen Meuffels en Glenn van Straalen die dit seizoen uitkomt op een Yamaha in de kleuren van EAB Ten Kate Racing.

Komende vrijdag starten de vrije trainingen in Jerez, gevolgd door de kwalificatie en eerste race op zaterdag. Deze openingsrace gaat om 16:30 uur van start. De tweede race start zondagmiddag om 15:15 uur.

 

Handige links Pirelli Spanish Round 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App