Shreyas Hareesh (13) overleden na crash op Madras International Circuit

7391
shreyas-hareesh
Shreyas Hareesh | foto© FIM MiniGP World Series

Het 13-jarige Indiase wegracetalent Shreyas Hareesh is zaterdag op tragische wijze om het leven gekomen bij een crash op het Madras International Circuit (India). Het ongeval gebeurde tijdens een race meetellend voor het Indian National Motorcycle Racing Championship (INMRC).

De crash vond plaats kort na de start van de TVS Rookie-race, waarvoor Hareesh zich op pole had gekwalificeerd. In een officiële verklaring van de organisatie is te lezen dat Hareesh ten val kwam in de eerste bocht van het Indiase circuit en daarbij ernstig hoofdletsel opliep. De pas 13-jarige coureur werd met spoed overgebracht naar een nabijgelegen ziekenhuis waar hij kort na aankomst overleed aan de gevolgen van het ongeval.

Hareesh was een opkomende ster in de Indiase racewereld. Na te hebben deelgenomen aan verschillende lokale wedstrijden, kende Hareesh in 2021 zijn grote doorbraak tijdens zijn INMRC-debuut. De leeftijdsgrens werd destijds speciaal verlaagd van 13 jaar naar 11 jaar (Hareesh’ leeftijd op dat moment) alleen maar om hem te laten deelnemen en hij werd de jongste Indiër ooit die deelnam en races won in het kampioenschap.

Het afgelopen seizoen won Hareesh de eerste editie van de FIM MiniGP India competitie waardoor hij afgelopen november voor zijn geboorteland uit mocht komen tijdens de FIM MiniGP World Series finale op Circuit Ricardo Tormo in Spanje.

Meer recentelijk reed Hareesh in de Rookie (RTR 200) klasse van het TVS One-Make kampioenschap (dat deel uitmaakt van het INMRC) en scoorde hij zelfs vier opeenvolgende overwinningen. Later dit jaar zou het Indiase talent zijn debuut maken in één van de support categorieën van het Maleisië Superbike kampioenschap.

Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instagram |  Twitter | Threads | YouTube

Vrijwillige bijdrage

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’

Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.

Facebook | Instragram |  Twitter | Threads | YouTube

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer: