Bahattin Sofuoglu is zondagmiddag in Jerez winnaar geworden van de tweede WorldSSP 300 race van het weekend. Het jonge neefje van veelvoudig World Supersport kampioen Kenan Sofuoglu mocht na afloop samen met de als tweede en derde geklasseerde Spaanse jongedame Ana Carrasco en de in Nederlandse dienst rijdende Tom Booth-Amos naar het podium.

Als laatste wedstrijd van de dag stond zondagmiddag in Jerez de tweede WorldSSP 300 race op het programma. De jonge talenten maakten er weer een waar spektakel stuk van waarbij onderling contact niet werd geschuwd en wat resulteerde in nodige overtredingen en crashes.

Zo kwam Batthan Sofuoglu na tien ronden als eerste over de finish voor Hugo de Cancellis, Ana Carrasco, Tom Booth-Amos, Scott Deroue, Meikon Kawakami en Jeffrey Buis.

Na afloop kregen De Cancellis en Buis echt een tijdstraf van vijf seconden aan hun broek vanwege het overschrijden van de tracklimit.

Door deze tijdstraffen bleef Sofuoglu gewoon de winnaar maar de tweede plaats ging hierdoor naar Carrasco terwijl Booth-Amos ondanks dat hij als vierde de eindstreep passeerde alsnog als derde plaats mocht nemen op het podium, zijn tweede podiumfinish van dit weekend voor de Brit en het Nederlands & Duitse RT Motorsports by SKM – Kawasaki Team.

Deroue schoof hierdoor op naar de vierde plaats gevolgd door Kawakami, Orradre, Bruno Ieraci, Nick Kalinin, Thomas Brianti en De Cancellis die na zijn penalty dus genoegen moest nemen met de tiende plaats.

Buis verloor door zijn penalty een zevental plaatsen en werd als dertiende geklasseerd. Koen Meuffels greep met de zestiende plaats net naast het laatste WK punt terwijl Glenn van Straalen in deze tweede race van het weekend als twintigste werd afgevlagd.

Uitgebreidere verslagen van de sessies van zondag zijn te vinden in de nieuwe Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog – zondag

Handige links Gran Premio Red Bull de España 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen – (test woensdag)
Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App