SSP: IDM SS600: Cudlin op pole; Timmer beste Nederlander

73

Damian Cudlin start zondag van pole in de SS600 klasse tijdens de zesde ronde van het IDM Kampioenschap op het circuit van Schleiz. Joop Timmer is met een 24e startplaats de beste Nederlandse rijder.

Cudlin reed twee weken geleden nog een zeer sterke wildcard beurt in de Moto2 klasse tijdens de Duitse Grand Prix op de Sachsenring en was ook hier met zijn eigen Yamaha R6 te snel voor de rest van het veld. Hij wordt gevolgd door Günther Knobloch, Kevin Wahr en Michael Ranseder.<br /> <br /> Joop Timmer is met een 24e startpositie de beste Nederlandse rijder met Gert-Jan Kok direct achter hem. Jos van der Aa kende behoorlijk wat problemen na een stevige crash tijdens de vrije trainingen van vrijdag. De Vice Versa rijder kwam niet verder dan een 33e startplaats.







Goed om te zien is het dat Kevin van Leuven na zijn enkelbreuk in Hengelo weer terug is op de motor. Kevin heeft de afgelopen weken een paar testdagen achter de rug op het Franse Magny Cours en die verliepen bevredigend. Het circuit van Schleiz is echter een zware baan en het viel hier voor Kevin dan ook zeker niet mee. Hij mag zondag vanaf een 32e plaats aan de lange zware race gaan beginnen.<br /> &nbsp;<br /> Zoals gisteren al gemeld is Kervin Bos er helaas niet bij. De van der Heijden coureur raakte op ongelukkige wijze zwaar geblesseerd en verblijft nog in het ziekenhuis hier in Schleiz.<br />