Succesvolle pols operatie voor West in Barcelona

219
anthony-west
Anthony West | foto© Racesport.nl - Jan Timmerman

Anthony West is ontslagen van het USP Institut Universitari Dexeus in Barcelona, waar hij maandag werd geopereerd door Dr. Xavier Mir. De WorldSSP coureur werd geopereerd aan een gebroken pols welke hij afgelopen vrijdag opliep bij een crash tijdens de eerste vrije training op het TT Circuit Assen.

Anthony West liep afgelopen vrijdag bij een spectaculaire val tijdens de eerste vrije training van de Motul Dutch Round in Assen een breuk op in zijn rechterpols. De EAB Antwest Racing coureur moest hierdoor het weekend in Assen aan zich voorbij laten gaan. Om het herstel zo spoedig mogelijk te laten verlopen besloot West om tijdens het weekend al af te reizen naar Barcelona om zich te melden bij de bekende MotoGP arts dr. Xavier Mir.Maandag werd er een CT scan gemaakt gevolgd door een operatie. Bij deze operatie werd de breuk gestabiliseerd met een tweetal compressieschroeven. Na de operatie bleef West nog 24 uur ter observatie in het ziekenhuis om deze vervolgens dinsdagavond te mogen verlaten.

De komende week zal de Australiër volledige rust moeten houden alvorens hij aan zijn revalidatie kan beginnen. Als het herstel vervolgens volgens plan verloopt dat zal West op tijd fit zijn voor de volgende ronde van het kampioenschap welke van 11 t/m 13 verreden wordt in Imola.

West zelf is in ieder geval vastberaden en zelfverzekerd dat hij er in Imola weer bij zal zijn, zo schreef hij bij het verlaten van het ziekenhuis het volgende op zijn instagram account.

“De operatie was succesvol en ik ben fit en klaar voor de volgende ronde in Italië. Ik verlaat het ziekenhuis in Barcelona en Dr. Mir, die bekend staat om de behandeling van MotoGP- en WorldSBK coureurs heeft twee nieuwe schroeven geplaatst. Ik kan mijn vingers al pijnloos bewegen en ik ben er zeker van dat ik weer op tijd klaar ben om te racen”.

 

Done and dusted… Surgery was successful and I’ll be fit and ready to race the next round in Italy