Superbike: De Boer wint eerste race in Lausitz

105

Danny de Boer heeft zaterdagmiddag op de Lausitzring een unieke prestatie geleverd. De Yamaha coureur wist in de gecombineerde Superbike & Superstock wedstrijd op zijn Superstock Yamaha als eerste de finish te passeren.

Het Superbike IDM is dit weekend te gast bij het DTM evenement op het Lausitzing circuit. In tegenstelling tot de andere weekenden is het wedstrijdprogramma anders dan de reguliere Superbike IDM weekenden komt echter alleen de gecombineerde Superbike & Superbike 1000 klasse aan de start.







Op vrijdag vonden de trainingen en kwalificatie en Superpole plaats terwijl de eerste wedstrijd zaterdag in de namiddag verreden werd.

Bij de start was het Florian Alt die het beste weg was voor de vanaf de pole vertrokken Marvin Fritz maar bij de eerste doorkomst was het Alt voor de vanaf de derde plaats op de grid vertrokken Danny de Boer en Mathieu Gines. Voor Fritz was een goede klassering echter al verkeken na een klein uitstapje door het gravel.

Alt, De Boer en Gines vormden vervolgens een kopgroep met daarachter een volggroep van drie rijders onder aanleiding van Roman Stamm voor Luca Grünwald en Stefan Kerschbaumer met daar weer achter Jan Halbich, Marco Nekvasil en Dominik Vincon.

In de zesde ronde wist De Boer de leiding over te nemen terwijl Alt en Gines volgden. De Boer probeerde vervolgens een gaatje te slaan maar Gines zag het gevaar, nam de tweede plaats over van Alt om vervolgens aan het achterwiel te blijven van de coureur uit Staphorst.

De volgorde bleef vervolgens in stand totdat in de vijftiende ronde Stamm zijn motor opblies en voor een flink oliespoor zorgde. De wedstrijd besloot de race af te vlaggen waardoor de uitslag van de doorkomst van een ronde daarvoor gold als einduitslag.

Op dat moment reed De Boer aan de leiding die daarmee voor een sensatie zorgde door als Superstock 1000 coureur de winst voor zich op te eisen. Superbike coureur Gines kwam als tweede over de finish die daarmee echter wel de winst voor zich opeiste in de Superbike klasse.

Alt (Superbike) werd derde gevolgd door Stamm (Superbike) die ondanks zijn technisch probleem toch als vierde werd geklasseerd.

Grunwald werd vijfde gevolgd door Kerschbaumer en de na zijn uitstapje tot de zevende plaats teruggekomen Fritz.

Pepijn Bijsterbosch, Rob Hartog en Koen Zeelen kwamen respectievelijk als twaalfde, veertiende en zeventiende algemeen over de finish. In de Superstock 1000 klasse werd het drietal als zesde, achtste en tiende geklasseerd.