Teams: Wisselend weekend voor het RV Racingteam

41

Vandaag reed het RV Racingteam haar eerste race in het Duits Kampioenschap (IDM), een weekend met wisselend succes.

De eerste IDM race werd gereden op het circuit van Hockenheim. Een prachtige baan met een schitterende ambiance. Vrijdag werd er begonnen met een aantal vrije trainingen. Rob en Ernst gebruikten deze trainingen om de motor af te stellen en de baan te verkennen.







Zaterdag begon het echte werk. De eerste kwalificatietraining verliep goed. Ernst zat er meteen goed bij en noteerde een prachtige negende plaats. Rob had wat problemen met de grip en de vering en eindigde als zestiende. De tweede training werd onder dezelfde condities als de eerste gereden. Rob bleef uiteindelijk een tiende van een seconde achter Ernst op de twaalfde plaats. Ernst bleef goed rond gaan en eindigde op de tiende plaats. Voor beide coureurs was dit een goed uitgangspunt voor de race van zondag. Om aan te geven hoe dicht de tijden in het IDM bij elkaar liggen; In de groep van Rob en Ernst reden maar liefst 12 rijders in de 1.37!

De race werd gereden over 14 ronden en startte na enige vertraging om 13.15 uur. In de warming up lap had Rob al iets in de motor gevoeld maar er kon niets gevonden worden. De start van beide coureurs was goed, Ernst kwam goed weg en lag in de eerst bocht al vijfde. In de derde bocht ging het echter goed mis. Ernst kreeg te maken met een high sider en werd van zijn motor gekatapulteerd. Hij kwam hard terecht. De ambulance van het circuit moest er aan te pas komen om hem van de baan te halen. Met een snee in zijn kin en een pijnlijke schouder werd hij later, door de meegereisde Arnold Bassa, naar het ziekenhuis gebracht. Hier werden de nodige controles uitgevoerd. Gelukkig bleek het mee te vallen, zijn kin werd gelijmd en er bleek gelukkig niets gebroken. Wel was zijn schouder gekneusd en waren zijn banden opgerekt. Rob had de crash van Ernst van dichtbij gezien maar moest natuurlijk verder met zijn eigen race. Deze verliep echter niet zoals gehoopt. Rob kon het tempo er niet in krijgen. De motor liep niet lekker en hij zakte gedurende de race steeds verder terug. Zijn tijden kon hij niet verbeteren en Rob moest uiteindelijk dan ook genoegen nemen met een 21 e plaats.

Een roerig weekend voor het RV Racingteam; goede trainingstijden op zaterdag maar helaas een mindere racedag. We zijn blij dat Ernst er redelijk vanaf gekomen is en we hopen dat hij de komende weken een vlot herstel zal hebben. Komend weekend zal Rob de race in Hengelo rijden en over twee weken rijden we de tweede race in het IDM kampioenschap op het circuit van Oschersleben.

Voor meer nieuws over Ernst verwijzen we naar onze website:
http://www.rvracingteam.nl