De Oostenrijker Thomas Gradinger heeft zondagmiddag op het circuit van Zolder de tweede IDM Supersport 600 race op zijn naam geschreven. Rob Hartog, winnaar van de eerste race, pakte nu de tweede plaats voor Kevin Wahr en de opnieuw sterk acterende Vasco van der Valk.

Gradinger pakte kopstart en reed vanaf het begin en erg hoog tempo waarmee hij een behoorlijk gaatje wist te slaan naar een groep rijders achter hem. Die groep werd in eerste instantie aangevoerd door Kevin Wahr met in diens kielzog Rob Hartog, Vasco van der Valk, Max Enderlein en Bryan Schouten.

Helaas was Schouten de eerste die bij de groep moest afhaken. De Weber Kawasaki rijder kwam naast de baan terecht en verloor vijftien seconden en vijf plaatsen. Even later was het Enderlein die moest afhaken. De Duitser kwam ook naast de baan en kreeg daarnaast te maken met een heftig slippende koppeling.

Gradinger ging ondertussen vooraan onverstoorbaar door terwijl achter hem Vasco van der Valk de tweede plaats in handen nam en langzaam maar zeker begon te knabbelen aan de voorsprong van Gradinger. De Oostenrijker liet zich echter niet van de wijs brengen en hield voldoende voorsprong om als winnaar over de meet te komen.

Enkele ronden voor het einde maakte Van der Valk helaas een klein foutje waardoor Hartog en Wahr binnendoor konden komen. Hartog hield vervolgens Wahr gedecideerd van zich af en pakte een keurige tweede plaats. Van der Valk kon niet meer counteren en finishte achter Wahr op een prima vierde plaats.

Schouten kon door de pech van Enderlein en een valpartij van twee rijders die voor hem reden nog opklimmen naar de achtste plaats. Voor de Zevenbergenaar zeker niet het resultaat waar hij vooraf op gehoopt had.

Nelon Honda rijder Kevin Mos kwam in deze tweede race van het weekend als elfde over de finish.

Na afloop mocht Van der Valk net als na de eerste wedstrijd opnieuw als derde mee naar het podium, dit aangezien Hartog dit weekend als gastrijder aanwezig is en derhalve niet in aanmerking komt voor punten, en in dit geval een podiumplaats.

 

Handige links IDM Zolder:

Tijdschema en volledige uitslagen
IDM YouTube Channel
Fotoverslag