Update 2021IDM kalender: Na Lausitzring nu ook Sachsenring afgelast

614
idm-sachsenring-2020
IDM Sachsenring 2020 | foto© Dino Eisele

Slechts één dag na de afgelasting van de 2021 IDM-seizoensopener op de Lausitzring, is vrijdag 16 april bekend gemaakt dat ook de “ADAC Sachsenring Classic 2021” is afgelast. Het prestigieuze evenement op het historische Grand Prix circuit is ook niet haalbaar vanwege de aanhoudende Corona-pandemie.

Tijdens het evenement, dat gepland stond in het weekend van 07 t/m 09 mei stond ook de tweede ronde van het IDM op het programma, met dien verstande dat alleen de IDM Superbike 1000 klasse aan de start zou verschijnen.

Ondanks de uitsluiting van toeschouwers is er tot op heden echter geen sprake van een goedkeuring van het evenement door de Duitse autoriteiten. Als gevolg daarvan heeft ADAC Sachsen e.V. niet langer de nodige aanlooptijd om het evenement in zijn volle omvang te organiseren.

Of de evenement op de Lausitzring en de Sachsenring later in het jaar zullen worden verreden of dat deze in zijn geheel niet meer op de kalender komen dit seizoen is niet bekend gemaakt.

Racesport.nl Supporter
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter