Valentino Rossi noteerde vrijdag tijdens de eerste dag van de Gran Premio Movistar de Aragón de negende rondetijd. Geen florissante start van het weekend, een weekend dat volgens de negenvoudig wereldkampioen opnieuw een lastige en zware opgave zal worden.

Met een negende, tiende, zeventiende en drieëntwintigste rondetijd werd het vrijdag in Aragon opnieuw een lastige en moeilijke eerste dag voor de Yamaha coureurs. Ondanks dat Valentino Rossi de negende rondetijd noteerde – de inmiddels 39-jarige veteraan was daarmee wel de best geklasseerde Yamaha coureur – kon er vrijdagmiddag tijdens de gebruikelijke media debrief ook nog wel gelachen worden.

“Een verspild jaar? Nee joh, ik heb de wereld afgereisd en veel steden gezien, zit hier gezellig met jullie te kletsen ….. dus nee hoor het is helemaal geen verspild jaar. Nee zonder gekheid, zoals verwacht is er geen wonder gebeurt. Als er een baan was waar we goed uit de voeten zouden kunnen dan was dat Misano, zeker niet Aragón. Dit is een historisch moeilijk circuit voor ons, met lange bochten en niet veel grip.”

Op de vraag of Aragon dan misschien wel de slechtste baan van het seizoen is voor de Yamaha was Rossi echter duidelijk in zijn antwoord.

“Voor mij is het Valencia het ergste. Aragón komt op de tweede plaats. In ieder geval het feit is dat we in Misano al veel te kort kwamen en hier, met de vele lange stukken, is de kloof met de snelste mannen alleen maar groter. Als dan ook nog eens de temperaturen stijgen gedurende de dag, zoals gebeurde tussen de ochtend- en middagsessie, wordt het alleen nog maar moeilijker vergeleken met de rest. Maar los van de temperaturen, we zijn gewoon nog steeds langzamer dan Ducati en Honda. Om zondag er het beste van te kunnen maken zullen we moeten blijven werken aan de kleine dingen, de achterband zoveel als mogelijk moeten zien te sparen en op zijn minst een fatsoenlijk tempo zien te vinden voor de race van zondag.”

Geduld is een schone zaak volgens de negenvoudig wereldkampioen al is het volgens hem wel steeds moeilijker te verkroppen dat de resultaten uitblijven ondanks dat een ieder binnen het team keihard blijft werken,

“De prestaties zijn niet zoals we hadden verwacht, noch van Viñales, noch van mijzelf, noch van Yamaha. We moeten geduld en hoop hebben. Als er geen wonder gebeurt, denk ik niet dat het ons lukt om dit seizoen nog een race te winnen. Zoals ik al zei, het is een moeilijke situatie, maar dit is mijn werk en mijn inzet is 100%. We zijn hier om fatsoenlijke races te rijden, rustig te blijven en hopen op een betere toekomst.”

 

Handige links Gran Premio Movistar de Aragón:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App