Valentino Rossi steunt Gabor Talmacsi en gaat mogelijk weer rallyrijden

168

Er wordt nog veel gesproken over de finish van de 125cc tijdens de Grand Prix van Qatar waarbij Gabor Talmacsi een groot deel van de wedstrijd duidelijk sneller leek dan teamgenoot Mika Kallio. Uiteindelijk passeerde hij Kallio in het vallen van de finishvlag.

De primaire vraag in deze is dus of er wel of geen teamorders waren. Kijkend naar onder andere de financi‘le gevolgen van het eventueel missen van de wereldtitel door KTM lijkt het niet meer dan logisch dat ze er waren en dat Talmacsi die afspraken, al dan niet bewust, genegeerd heeft. Technisch directeur van KTM, Harold Bartol, gaf na afloop ook toe dat er met de coureurs gesproken was zonder het woord teamorders in de mond te nemen.
Valentino Rossi koos, als co-commentator bij de Italiaanse TV zender RAI UNO, duidelijk de kant van de Hongaar, die inmiddels op zijn website aangeeft dat hij, ook bij een eventueel ontslag door KTM, voldoende opties heeft voor het volgende seizoen. Rossi merkte gedurende de wedstrijd meerdere malen op dat de Hongaar sneller was dan zijn Finse teamgenoot. ÒEn Gabor kan ook nog steeds wereldkampioen wordenÓ, aldus Rossi.
Overigens werd vandaag door Engelse media gemeld dat Valentino Rossi mogelijk weer van start zal gaan tijdens een rally. Na het MotoGP seizoen zou de Italiaan in een Subaru mogelijk van start gaan in een Italiaanse rally. Het zou mogelijk gaan om de rally van Monza van 18 tot en met 20 november van dit jaar. De Italiaan bevestigt zijn interesse in de rallysport en is ook al bij het team van Subaru in Engeland op bezoek geweest vlak na de Britse GP. De Italiaan verbaasde zich over het feit dat zijn interesse in de formule 1 altijd groter wordt opgeblazen in de media dan zijn interesse in de rallysport. Na afloop van dit seizoen gaat hij zeker enkele keren testen met Subaru en als die testen goed verlopen is een deelname aan de Rally van Monza zeker niet uitgesloten.
Er valt dan echter wel voor de Italiaan te hopen, dat hij verder zal komen dan tijdens zijn debuut in het WK rally, enkele jaren geleden, toen hij tijdens de Britse RAC Rally al heel snel met zijn citroen langs de baan stond.







Tekst Harry Haddering ([email protected])