Vasco van der Valk en SWPN/Stichting Zorgeloos Kind niet samen verder

388
valk
Vasco van der Valk | foto© Racesport.nl - Jan Timmerman

Vasco van der Valk en het Team SWPN/Stichting Zorgeloos Kind nemen al na een jaar weer afscheid van elkaar. Van der Valk ging niet in op het aanbod van SWPN en kiest ondanks een succesvolle samenwerking en een uitstekend seizoen in de Supersport klasse van het IDM voor een andere stap in zijn carrière.

Na een fantastisch seizoen 2017 in het prestigieuze Internationale Deutsche Motorradmeisterschaft (IDM), zal de jonge coureur Vasco van der Valk buiten Team SWPN/Stichting Zorgeloos Kind verder gaan. Samen hadden SWPN en Van der Valk afgelopen jaar een zéér goed seizoen, met resultaten die ruim boven de verwachtingen lagen. De jonge coureur uit Amersfoort neemt dan ook met de nodige weemoed afscheid.







“Ik heb echt een topjaar gehad bij SWPN, niet alleen op het gebied van racen, maar ook op persoonlijk vlak. Ik wil de teamleiding en de crew dan ook bedanken voor de kans en steun die ze me gegeven hebben. Daarnaast speciale dank aan Frank Brouwers, zonder wie het nooit zo snel zoveel harder was gegaan. Ik heb veel mooie plannen en ambities, maar SWPN zal toch altijd ook een beetje “mijn” team blijven, waarin ik de stap naar de “grote motoren” onder professionele begeleiding heb kunnen maken.”

Aart de Wit en Stephan Singer namens SWPN/Stichting Zorgeloos Kind over het vertrekt van Van der Valk:

“We zijn erg trots dat we Vasco zulke stappen hebben zien maken in het afgelopen seizoen. Het IDM Supersport is niet zomaar iets, maar door goed teamwork hebben we Vasco de kans kunnen geven goed te scoren. Die kans heeft hij met beide handen gepakt door in zijn eerste jaar gelijk een paar podiums te pakken en altijd voorin mee te doen. We hopen dan ook dat hij, vanuit de basis die wij gelegd hebben, door kan blijven groeien en wensen hem daarin alle succes.”

Wat de plannen van Van der Valk zijn is nog niet bekend, wel duidelijk is dat hij ook in 2018 actief zal zijn in de IDM Supersport klasse. Bij welk team dat zal zijn en op welke motormerk hoopt het jonge wegracetalent binnenkort meer duidelijkheid over te kunnen geven.

Wie de opvolger van Van der Valk zal worden binnen SWPN/Stichting Zorgeloos Kind is ook nog niet bekend. Het team is op dit moment op zoek naar een waardig opvolger (jong talent) voor de IDM Supersport klasse. Wel heeft het team inmiddels overeenstemming bereikt met een coureur die in 2018 actief zal zijn op de Superbike machine van het team, binnenkort zal SWPN/Stichting Zorgeloos Kind haar definitieve rijdersbezetting voor 2018 wereldkundig maken.