Velthuizen in 2018 met Nykos Racing Team in ETC

153
velthuizen
Colin Velthuizen (l) en Stuart Nicholls (r) | foto© Nykos Racing

Colin Velthuizen zal in 2018 opnieuw van start gaan in de European Talent Cup van het CEV Repsol. De 14-jarige coureur uit Heerjansdam heeft hiervoor een contract getekend met het Britse Nykos Racing Team.

Afgelopen seizoen kwam Colin Velthuizen uit in de European Talent Cup. Zijn deelname was een ware sprong in het diepe, maar met behulp van zijn familie kreeg hij de organisatie rond en stond de pas 14-jarige coureur eind april 2017 aan de start van zijn allereerste Moto3 race ooit en was aan het einde van het seizoen een hoop ervaring rijker.

Ook in seizoen 2018 zal Velthuizen uitkomen in dezelfde European Talent Cup, maar ditmaal onder contract bij het Britse Nykos Racing team. Teameigenaar Stuart Nicholls heeft een lange staat van dienst in de wegrace en de diverse kampioenschappen, waaronder wereld en Europese kampioenschappen, het Spaanse CEV en het Motorstar British Championship waar hij diverse podiums wist te behalen met zijn team. Tevens heeft teammanager Stuart Nicholls diverse jonge Moto3 en Red Bull MotoGP Rookies Cup coureurs opgeleid. Afgelopen seizoen kwam het Britse team uit in het FIM CEV Moto2 Championship, waar zij ook seizoen 2018 actief zullen zijn.

Binnen het team wordt Colin vergezeld door James ‘Flick’ Flitcroft. James zal uitkomen in de Moto2 klasse en is een ervaren coureur. In seizoen 2011 wist hij op het TT Circuit Assen de overwinning te pakken in de Red Bull MotoGP Rookies Cup en ook in de PATA Honda Cup wist hij diverse podiums te behalen.

Colin Velthuizen: “ Afgelopen seizoen heb ik met een familieteam de sprong in het diepe genomen. Uiteraard ben ik hen enorm dankbaar hiervoor, want zonder hun steun en support had ik deze kans nu niet gekregen! Desondanks ben ik erg blij dat ik seizoen 2018 zal uitkomen voor het Nykos Racing Team en op een meer professionele manier mijn ambitie kan najagen. Het team is voor mij niet helemaal onbekend, in 2017 hebben we een aantal keer samen de pitbox gedeeld en al snel was duidelijk dat er een goede klik was tussen mij en teammanager Stuart Nicholls. Ik heb er alle vertrouwen in dat we samen mijn ervaring en resultaten uit kunnen bouwen tot iets moois. Voor wat betreft mijn teamgenoot James…, ik ken hem nog niet, maar hij heeft in het verleden mooie resultaten weten te behalen in verschillende kampioenschappen dus ik ga er vanuit dat ik veel van hem kan leren en kijk uit naar onze samenwerking. Ik kan dan ook niet wachten tot het nieuwe seizoen begint!”