Victor Rodriguez wint, opnieuw podium voor Jeffrey Buis in Aragon

466
jeffrey-buis
Derde plaats voor Jeffrey Buis (6) | foto© worldsbk.com

Victor Rodriquez Nunez heeft zaterdagmiddag in Aragon de eerste WorldSSP300 race op zijn naam geschreven. De Spanjaard was het snelst voor de vanaf de pole vetrokken Bahattin Sofuoglu en Jeffrey Buis, de jonge Nederlander die daarmee zijn vierde podium van het seizoen en zijn derde top drie score binnen een week wist te behalen op het Spaanse circuit.

Hij wist een week geleden zijn eerste WorldSSP race op Motorland Aragon te winnen, een dag later herhaalde Jeffrey Buis nogmaals het kunstje. Zaterdagochtend kwalificeerde de coureur uit Steenwijkerwold zich als derde voor de twee dit weekend te verrijden races. Zaterdagmiddag tijdens Race 1 was het opnieuw spannend en waren de Nederlanders opnieuw voorin het veld te vinden.

Uiteindelijk was het Victor Rodriquez Nunez die na tien ronden aan het langste eind trok en als winnaar de finish passeerde voor de vanaf de pole vertrokken Turkse coureur Bahattin Sofuoglu. Buis werd op de derde plaats de best geklasseerde voor zijn Nederlandse teamgenoot Scott Deroue en de Spaanse jongedame Ana Carrasco die in deze race de top vijf completeerde.

Unai Orradre werd als zesde geklasseerd voor Mika Perez, Bruno Ieraci, Hugo Brianti en Adrian Huertas.

Voor Koen Meuffels en Glenn van Straalen kwam er een vroegtijdig einde aan deze race. Van Straalen kwam tijdens de race tweemaal naast de baan om vervolgens de pits binnen te komen rijden terwijl Meuffels later in de race zijn machine met een technisch probleem langs de kant moest parkeren.

Met zijn derde plaats wist Buis zijn leidende positie in het kampioenschap te vergroten. De MTM Kawasaki Motorport coureur gaat nu aan de leiding met 102 punten voor land- en teamgenoot Deroue (96) en Carrasco (95).

Voor een uitgebreider verslag van deze en de andere sessies van deze tweede dag verwijzen we jullie naar de Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl – Liveblog zaterdag.

Handige links  Pirelli Teruel Round 2020:

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.