Victor Steeman met Lentink Sports Racing in IDM Superport 600

54
victor-steeman
Victor Steeman (l) en Tristan Lentink (r) | foto© Ten Kate Racing Products

Victor Steeman zal dit seizoen van start gaan in de Supersport 600 klasse van het IDM. De voormalig Red Bull MotoGP Rookies Cup en WorldSSP300 coureur heeft hierover overeenstemming bereikt met het nieuwe Lentink Sports Racing, het team waar hij de teamgenoot wordt van de reeds eerder door het team gecontracteerde Jeroen Hilster.

Het dit seizoen nieuw opgezette Lentink Sports Racing heeft haar rijderssamenstelling voor het komende seizoen rond. Het team onder leiding van voormalig coureur Tristan Lentink zal in het IDM Supersport 600 kampioenschap en de ONK SuperCup 600 klasse van de OW Cup aan de start verschijnen met Jeroen Hilster en Victor Steeman.

Nadat Hilster onlangs al een overeenkomst tekende met te team voegt zich nu ook Steeman bij het team. Voor de jonge coureur zal het niet alleen de overstap worden naar een nieuw team maar tevens een overstap naar een andere klasse en een ander kampioenschap.

Victor Steeman
Steeman heeft ondanks zijn nog jonge leeftijd al een hele indrukwekkende carrière in de wegracesport achter zich. De 19-jarige coureur uit het Gelderse Lathum is al vanaf zijn 7e jaar actief in de motorsport en heeft al 3 Nederlandse en 2 Belgische nationale wegracetitels op zijn naam staan.

Na een seizoen in de toenmalige Moriwaki Cup actief te zijn geweest debuteerde Steeman in 2016 op internationaal niveau door van start te gaan in de Red Bull MotoGP Rookies Cup. Na twee seizoenen in deze jonge talentencompetitie te hebben gereden werd in 2018 de overstap gemaakt naar de Supersport 300 klasse. In het eerste seizoen werd er deelgenomen aan het Nederlands en Duits kampioenschap waarin respectievelijk een tweede en derde plaats werd behaald in de eindstand van het kampioenschap. Een zo goed als zeker titel in beide kampioenschappen zat er in dat jaar niet omdat Steeman de laatste races van het seizoen bewust liet schieten vanwege een aanbod om de laatste twee races van het seizoen van start te gaan in het FIM Supersport 300 World Championship.

Tijdens deze laatste twee WK-races van het seizoen liet Steeman een dusdanig goede indruk achter wat resulteerde in een vaste start in het kampioenschap met het Duitse Team Freudenberg KTM en een verdienstelijke vijfde plaats in de eindstand van het kampioenschap.

Aan deze samenwerking kwam onlangs- mede vanwege budgettaire problemen – een einde waardoor de Nederlander voor 2020 op zoek moest naar een nieuwe uitdaging. Deze uitdaging is dus nu, met het tekenen van een overeenkomst met Lentink Sports Racing, gevonden.

Steeman zal in 2020 in de kleuren van Lentink Sports Racing de overstap maken naar de Supersport 600 klasse van het IDM waar hij samen met Hilster op een snelle door Ten Kate Racing Products geprepareerde Yamaha YZF-R6 aan de start zal verschijnen. Naast de deelname aan de Duitse competitie zullen Steeman en Hilster ook regelmatig aan de start verschijnen in de ONK SuperCup 600 klasse van de OW Cup.

Victor Steeman: “Ik ben heel blij dat ik in 2020 het nieuwe team van Tristan Lentink mag komen versterken. De Supersport 600 klasse is voor mij weer een nieuwe uitdaging waar ik enorm veel zin in heb. Zoals vele misschien al weten ben ik niet verder gegaan in het WK omdat het budget verre van toereikend was en we vorige jaar, ondanks mijn goede prestaties, veel problemen hebben gehad om het budget sluitend te krijgen. Om die reden heb ik besloten het contract te laten ontbinden wat me helaas ook enkele sponsoren heeft gekost waardoor mijn budget nog kleiner is geworden. Gelukkig zijn er enkele zeer trouwe sponsoren en de goede wil van Tristan die mij het zitje hebben gegeven om aankomend seizoen toch weer te kunnen racen. Qua budget ben ik er nog lang niet en uiteraard nog steeds op zoek naar sponsoren. Draagt u mij een warm hart toe dan kunt zich ten aller tijde bij melden via victorsteeman@gmail.com of lentinksports@gmail.com.”

Tristan Lentink, teammanager: “Ik ben heel erg blij dat Victor Steeman ons team komt versterken, een jongen met veel talent en potentie. Deze potentie dient aankomend seizoen verder ontwikkelt en gebruikt te worden. Ik denkt dat Lentink Sports Racing met al haar kennis en faciliteiten Victor perfect kan ondersteunen in zijn nieuwe Supersport 600 uitdaging. Daarnaast ga ik zowel Victor als Jeroen als rijderscoach begeleiden in het IDM en de OW-cup.”

Alvorens de eerste wedstrijd van het seizoen op het programma staat zal Lentink Sports Racing samen met Steeman en Hilster afreizen naar Zuid-Europa. Zo zal men o.a. op het circuit van Almeria, Valencia en Portimâo een intensief wintertraining programma afwerken om zo op tijd klaar te zijn voor de eerste officiële race van het seizoen.

 Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App