De FIM en Dorna hebben een eerste voorlopige startlijst met de vaste deelnemers aan het 2020 FIM Supersport 300 World Championship bekend gemaakt. Maar liefst 50 coureurs staan er ingeschreven voor het vierde seizoen dat het kampioenschap deel uitmaakt van het WK Superbike kampioenschap.

Twee maanden voor de start van het seizoen op het Circuito de Jerez – Ángel Nieto staan er maar liefst 50 deelnemers vermeld op de 2020 startlijst voor het FIM Supersport 300 World Championship.

Zonder de kampioen van het afgelopen seizoen, Manuel González, die in 2020 de overstap maakt naar het FIM Supersport World Championship, zal er dit seizoen sowieso een nieuwe kampioen gehuldigd gaan worden.

Onder de deelnemers o.a. wel de kampioen van 2018, de Spaanse jongedame Ana Carrasco (Kawasaki Provec WorldSSP300) en de nummer twee van afgelopen seizoen, de Nederlander Scott Deroue (MTM Racing Team), een andere favoriet in de strijd voor het kampioenschap.

Kwamen er afgelopen seizoen nog een zevental deelnemers uit in deze klasse, dit seizoen is dit aantal beperkt tot vier. Naast Deroue zijn dat Koen Meuffels en Jeffrey Buis (MTM Racing Team) en de vanuit de World Supersport klasse teruggekeerde Glenn van Straalen (EAB Ten Kate Racing).

Naast de Nederlandse deelnemers is er tevens de inbreng van het Nederlandse-Duitse RT Motorsports by SKM -Kawasaki. Dit team zal met drie coureurs aan de start verschijnen, te weten de Zuid-Afrikanen Diono Iozzo en Dourren Loureiro en de Oekraïner Nick Kalinin.

Onder de 50 deelnemers zijn er coureurs uit maar liefst 13 verschillende landen welke uitkomen op drie verschillende motormerken die in het kampioenschap aanwezig zijn, te weten Kawasaki, KTM en Yamaha.

Onderstaand de volledige startlijst:


Speel mee met het MotoGP Jaarspel. Minimaal 1.750 Euro aan prijzen!

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek of door onderstaande QR-code te scannen.* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App