Het nieuws dat Team Suzuki Ecstar teammanager Davide Brivio zijn functie neer zal leggen en kiest voor een nieuwe uitdaging in de Formule 1 paddock sloeg eerder deze week in als een bom. Maar wie gaat de 57-jarige Italiaan opvolgen, wie trekt Suzuki aan als de nieuwe baas van hun MotoGP project?

Maar liefst 20 jaar was Davide Brivio werkzaam als manager binnen de motorsport waarvan de laatste acht jaar als teambaas van Team Suzuki Ecstar. De altijd rustige, vriendelijke en goedlachse Italiaan wist de afgelopen jaren het Suzuki MotoGP project stap voor stap naar een hoger niveau te tillen en het de gevestigde orde steeds lastiger te maken. Zo wist Suzuki in 2020 onder leiding van Brivio maar liefst twee wereldtitels te scoren in de koningsklasse. Joan Mir werd onlangs in Valencia de opvolger van Marc Marquez als 2020 MotoGP wereldkampioen terwijl Team Suzuki Ecstar als team het beste scoorde en ook deze titel voor zich opeiste.

Lees ook: Officieel: Davide Brivio verlaat Team Suzuki Ecstar

Nu de wegen van Suzuki en Brivio gaan scheiden en de Italiaan aan de slag gaat als Team Principal van het Formule 1 team van Renault, dat komend seizoen verder zal gaan onder de naam ‘Alpine F1’, moet Suzuki op zoek naar een vervanger.

Inmiddels worden er verschillende namen genoemd. Zo heeft voormalig Repsol Honda teammanager Livio Suppo al laten weten open te staan voor een terugkeer in de MotoGP paddock, sterker nog de Italiaan heeft zich openlijk aangeboden als mogelijke opvolger van zijn landgenoot. Ook namen als Wilco Zeelenberg (Petronas Yamaha), Paolo Ciabatti (Ducati Corse) en Kevin Swantz worden veelvuldig genoemd. De belangrijkste kandidaat lijkt op dit moment echter de Spanjaard Pablo Nieto.

Volgens het Spaanse ‘Mundo Deportivo’ staat de zoon van 13-voudig kampioen Angel Nieto namelijk hoog op het verlanglijstje van Suzuki. De Spanjaard heeft de afgelopen jaren veel ervaring als manager opgedaan binnen de VR46 Academy in zowel de Moto3 en Moto2 en Franco Morbidelli en Pecco Bagnaia hebben zelfs al wereldtitels weten te winnen onder leiding van Nieto. Daarnaast heeft Nieto met zijn discrete persoonlijkheid en bovengemiddelde managementvaardigheden veel karakter overeenkomsten met Brivio.

Nieto heeft inmiddels zelf ook al laten weten dat hij beschikbaar is voor een functie bij Suzuki, ook al zullen de onderhandelingen complex en zeker niet gemakkelijk worden gezien zijn huidige rol binnen het Sky Racing Team VR46.

De uiteindelijke beslissing zal echter niet lang meer op zich laten wachten, dit gezien het feit dat het 2021 seizoen al half februari van start gaat met de eerste officiële MotoGP test op het Sepang International Circuit in Maleisië.Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App