Word jij Allround wegrace Kampioen van Nederland 2003?

79

Het afgelopen weekeinde is er in een rijdersvergadering gesproken over een nieuwe wegracecompetitie in Nederland voor het komende seizoen, omdat niet iedereen er was heeft een van de betrokkenen ons gevraagd onderstaande concept idee te publiceren op en of aanmerkingen zullen wij zeker doorsturen en ook andere idee‘n om onze motorsport boeiender te maken blijven welkom stuur ze naar: [email protected]

COMPETITIE
Bij alle evenementen voor het ONK Wegrace wordt aansluitend aan de ONK wedstrijden een extra wedstrijd verreden (Superrace). Deze race telt mee voor de titel ÒAllround Wegrace Kampioen van NederlandÓ.







DEELNAME
Deelnemen aan de Superrace kunnen de eerste 10 geklasseerden uit de klassen 250 cc, Superstock en Supersport van de op hetzelfde evenement verreden wedstrijden.

De eerste 5 van het kampioenschap van het voorgaande jaar mogen altijd meedoen. Hun startplaats is gelijk aan de uitslag van de verreden wedstrijd of, indien niet gefinisht bij de eerste 10, sluiten zij achter het startveld aan in volgorde van de Kampioensstand van het voorgaande jaar.

Indien een rijder al in twee klassen heeft deelgenomen en ook nog in de Superrace kan starten, moet hij/zij hiervoor ontheffing vragen bij de wedstrijdleider in gevolge art. 9.3 van het KNMV Wegrace Reglement.

MOTORFIETS
In de Superrace moeten de deelnemers gebruik maken van dezelfde type motorfiets die onder hun naam ingeschreven en goedgekeurd is voor de klasse waarin werd deelgenomen aan de betreffende ONK wedstrijd.

STARTOPSTELLING
De startopstelling voor de Superrace wordt vastgesteld volgens de uitslag van de die dag verreden wedstrijd en is als volgt:
1e Startrij: de winnaars van de drie klassen;
2e Startrij: alle als tweede geklasseerde rijders van de drie klassen;
3e Startrij: alle als derde geklasseerde rijders, enz.
Dus 3,3,3, enz.
Als er een rijder niet deelneemt aan de Superrace schuiven de volgende rijders op, zodat de er geen openingen in het startveld zijn.
Indien er dubbele rijnummers voorkomen, zal ŽŽn van de betreffende deelnemers zijn nummer moeten aanpassen en blijft voor deze competitie het gehele jaar gelijk. Dit wordt op de startopstelling vermeld.

KAMPIOENSCHAP
Voor het bepalen van de eindstand van de competitie ÒAllround Wegrace Kampioenschap van NederlandÓ worden de punten bijeengeteld van alle verreden Superraces. De puntentelling is gelijk aan die van het ONK (25, 20, 16, 13, enz.)

REGLEMENTEN
Het KNMV Motorsport en Wegracereglement zijn van toepassing.
Prijzengeld volgens ONK Wegrace reglement.

SPONSORING
Een eventuele klasse sponsor dient de goedkeuring van het KNMV Hoofd Bestuur te hebben.