WorldSSP pole in Jerez de la Frontera voor Andrea Locatelli

10
andrea-locatelli
Andrea Locatelli - Jerez | foto© worldsbk.com

Andrea Locatelli vertrekt zaterdag in Jerez vanaf de pole in de WorldSSP klasse. De Italiaan was in de Superpole kwalificatie het snelst voor de Fransman Jules Cluzel en de Duitser Philipp Oettl.

Er staat dit weekend in Jerez vooralsnog geen maat op Andrea Locatelli. De Italiaanse Yamaha coureur was na een aantal sterke optredens in de vrije trainingen zaterdag rond het middaguur ook het snelst tijdens de Superpole kwalificatie.

De Bardahl Evan Bros WorldSSP Team coureur noteerde een snelste ronde van 1’42.214 en was daarmee opnieuw veruit het snelst van het veld. Jules Cluzel werd op ruim een halve seconde van Locatelli ‘best of the rest’ en mag hiermee later op de dag vanaf de tweede plaats op de grid aan de eerste race van het weekend beginnen. Philipp Oettl vergezeld de Italaan en de Fransman met de derde rondetijd op de eerste startrij.

Lucas Mahias kwalificeerde zich als vierde voor Isaac Viñales, Corentin Perolari, Raffaele de Rosa, Manuel Gonzalez, Hikari Okubo en Axel Bassani.

De eerste WorldSSP race van het weekend in Jerez gaat zaterdagmiddag om 15:15 uur van start.

Meer details en een uitgebreider verslag van de trainingen, Superpole en races zijn te volgen in het Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog – zaterdag

Handige links Pirelli Spanish Round 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App