Andrea Locatelli vertrekt zaterdag in Jerez vanaf de pole in de WorldSSP klasse. De Italiaan was in de Superpole kwalificatie het snelst voor de Fransman Jules Cluzel en de Duitser Philipp Oettl.

Er staat dit weekend in Jerez vooralsnog geen maat op Andrea Locatelli. De Italiaanse Yamaha coureur was na een aantal sterke optredens in de vrije trainingen zaterdag rond het middaguur ook het snelst tijdens de Superpole kwalificatie.

De Bardahl Evan Bros WorldSSP Team coureur noteerde een snelste ronde van 1’42.214 en was daarmee opnieuw veruit het snelst van het veld. Jules Cluzel werd op ruim een halve seconde van Locatelli ‘best of the rest’ en mag hiermee later op de dag vanaf de tweede plaats op de grid aan de eerste race van het weekend beginnen. Philipp Oettl vergezeld de Italaan en de Fransman met de derde rondetijd op de eerste startrij.

Lucas Mahias kwalificeerde zich als vierde voor Isaac Viñales, Corentin Perolari, Raffaele de Rosa, Manuel Gonzalez, Hikari Okubo en Axel Bassani.

De eerste WorldSSP race van het weekend in Jerez gaat zaterdagmiddag om 15:15 uur van start.

Meer details en een uitgebreider verslag van de trainingen, Superpole en races zijn te volgen in het Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog – zaterdag

Handige links Pirelli Spanish Round 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek of door onderstaande QR-code te scannen.* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App