WSBK: Melandri rijdt de BMW naar de snelste tijd

De afgelopen jaren liet Troy Corser al de BMW S 1000 RR snel was op het TT circuit Assen, Marco Melandri bevestigde dit nogmaals door in de eerste vrije training op vrijdag de snelste tijd te noteren.

Marco Melandri (donnyfoto.com)

Na een succesvolle test ruim een week geleden op het TT circuit was het niet verwonderlijk om te zien dat Ten Kate Honda rijder Jonathan Rea vanaf het begin de snelste man op de baan was, het bleef echter niet bij Rea want naast de Brit wisten ook Jakub Smrz, Leon Camier, Tom Sykes, Carlos Checa en Marco Melandri de snellere tijden te noteren.

Ook Smrz deed een stevige duit in het zakje, de Tsjech verbeterde tien minuten in de sessie de tijd van Rea en was daarna ruim 20 minuten de snelste rijder op de baan voordat de andere mannen zich in het laatste kwartier lieten gelden waarbij Sykes en Melandri meerdere keren de koppositie innamen.

Na de 45 minuten durende training was het Melandri die op kop stond nadat hij met nog minder dan een minuut te gaan de tot dan toe snelste tijd van Checa wist te verbeteren, de Italiaan was 0,129s sneller dan de regerend wereldkampioen. Sykes was goed voor de derde tijd  op een fractie minder van twee tienden achterstand.

BMW Italia GoldBet rijder Michel Fabrizio liet zich in de eerste sessie ook weer eens van zijn goede kant zien en noteerde de vierde tijd voor Honda World Superbike rijder Rea, Leon Haslam, Ayrton Badovini, Eugene Laverty, Niccolo Canepa en Maxime Berger.


De Suzuki’s vielen ondanks het sterkere motorblok toch nog enigzins tegen gezien de 12e tijd voor Leon Camier en de 13e tijd voor John Hopkins. Ook Smrz viel ver terug in het laatste deel van de training want de Effenbert rijder zakte naar een 14e tijd. Verder was het een teleurstellende sessie voor Max Biaggi (17e) en Hiroshi Aoyama (18e).

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Nieuws


Racesport.nl partner