Bridewell ook als vervanger van Laverty naar Jerez

114
tommy-bridewell
Tommy Bridewell - Imola | foto© Randy van Maasdijk

Tommy Bridewell zal ook tijdens de Acerbis Spanish Round in Jerez als vervanger optreden van de geblesseerde Eugene Laverty binnen Team Go Eleven. De Noord-Ier is nog onvoldoende hersteld van zijn in Imola opgelopen blessures.

Tommy Bridewell kende onlangs in Imola een opmerkelijk debuut in het World Superbike Championship. Nadat Eugene Laverty tijdens de eerste dag ten val kwam en daarbij zijn beide polsen brak werd Bridewell in allerijl als vervanger opgeroepen. Na de eerste dag te hebben gemist wist de Brit in alle twee verreden races – de race op zondagmiddag werd afgelast vanwege de slechte weersomstandigheden – WK punten te scoren.

Het afgelopen weekend zette de British Superbike coureur zijn goede optreden voort door tijdens de derde ronde van het kampioenschap in Donington in twee van de drie Britse Superbike races op het podium te finishen.

Dat het optreden van Bridewell ook indruk heeft gemaakt bij Team Go Eleven valt op te merken uit het feit dat men ook in Jerez weer gebruik gaat maken van de diensten van de Brit, hij zal namelijk na Imola voor het tweede World Superbike evenement op rij als vervanger op gaan treden van de nog geblesseerde Eugene Laverty.

Tommy Bridewell: “Ik ben erg blij om weer een uitstapje te maken naar het WorldSBK. In Imola was het allemaal erg gehaast, maar ondanks de korte tijd die we hadden hebben we goed werk geleverd, maar nu voor Jerez verwacht ik sterker voor de dag te kunnen komen. We hebben hard gewerkt om deze nieuwe V4R Ducati te begrijpen en ik voel me goed op de motor, als ik me eenmaal heb aangepast aan de fabriekselektronica dan kunnen we echt gaan pushen.”

Laverty heeft ondertussen laten weten dat hij er alles aan zal doen er ervan uit gaat dat hij er vanaf de zevende ronde van het kampioenschap, van 21 t/m 23 juni, op het Misano World Circuit weer bij zal zijn.

 

Handige links Pirelli Italian Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App