BSB: Reynolds crasht en breekt been bij eerste test

92

Rizla Suzukiƕs Brits Superbike Kampioen John Reynolds heeft zijn rechterbeen gebroken tijdens de eerste test van het team van dit jaar op het circuit van Valencia in Spanje.

Reynolds naderde het einde van de eerste testdag op de geheel nieuwe GSX-R1000K5, totdat hij onderuit ging in de zesde bocht van het 4.005 meter lange circuit van Valencia. John brak daarbij het scheenbeen en het kuitbeen van zijn rechterbeen. Hij is vervolgens overgebracht naar het ziekenhuis van Valencia, waar hij nu onder behandeling is.







Op dit moment is het nog onduidelijk hoe lang het precies duurt, voordat Reynolds weer op zijn Superbike-machine zal kunnen rijden, maar het is zeer waarschijnlijk dat hij de eerste race van het seizoen op 28 maart moet missen.

Nieuwe rijder binnen het team Scott Smart heeft echter wel genoten van zijn eerste dag op de Rizla Suzuki en hij ziet ernaar uit om morgen door te gaan met de laatste testdag.

ƒWe hebben het grootste gedeelte van mijn eerste dag met Rizla Suzuki gebruikt om de GSX-R1000K5 goed bij mij te laten passen en geschikt te maken voor mijƓ, gaf Smart als commentaar. ƒHet is een kleine motor en hij was geprepareerd voor een kleinere rijder, dus hebben we de positie van het stuur, het zadel en de voetstepjes een beetje bijgesteld en ik voel me nu een stuk comfortabeler op de machine.Ɠ

ƒWe hebben deze middag enkele duidelijke veranderingen aangebracht aan de ophanging en tegen de tijd dat we dat goed uitgezocht hadden, was ik behoorlijk moe en we besloten daarom om er een eind aan te maken voor vandaag. Dat betekent dat ik een machine heb met een goede basis set-up en ik zie ernaar uit om er morgen mee te rijdenƓ, zei Smart.

ƒIk ben geschrokken van het feit dat John zijn been heeft gebroken. Ik weet dat het team op zoek is naar de best mogelijke medische hulp voor hem en ik wens hem een spoedig herstel toe.Ɠ

Ondertussen gaf teammanager Robert Wick toe, dat het vinden van de juiste behandelmethode voor Reynolds voorrang krijgt.

ƒWe raadplegen iedere hulpbron die we hebben om er zeker van te zijn, dat Reynolds zo snel mogelijk kan herstellenƓ, gaf Wicks als commentaar. ƒOp dit moment overleggen we met de doctoren in het ziekenhuis en kijken we naar rĀšntgenfotoƕs om de beste behandeling vast te kunnen stellen.Ɠ

ƒScott had een erg productieve dag en we hebben hem vroeg naar bed gestuurd en – als onze enige rijder op de baan morgen – zal hij minder werk ernaast kunnen doen om allereerst alles te testen wat echt getest moet worden. Het hele Rizla Suzuki Team heeft vandaag hard geploeterd onder enige moeilijke omstandigheden en ik ben trots op een ieder.Ɠ

Vertaling: Asse Klein, [email protected]
Bron tekst: crash.co.uk
Bron foto: www.rizla-suzuki.co.uk