De eerste vrije training voor de WorldSSP klasse op Imola werd op vrijdag verreden met Ana Carrasco als snelst. In een door een crash van Koen Meuffels afgebroken sessie wist de Spaanse dame de snelste rondetijd te rijden voor Manuel Bastianelli en Robert Schotman. Verder kwamen ook Scott Deroue (10), Walid Khan (16), Koen Meuffels (19), Dennis Koopman (23), Glenn van Straalen (29), Joep Overbeeke (34) en  Ryan Vos (37) in actie.

Nadat er na afloop van de WorldSSP 300 race in Assen nog veel werd gediscussieerd over de gelijkheid van de verschillende machines werd er voorafgaand aan de Motul Italian Round op het Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari di Imola opnieuw een verandering in het reglement aangebracht. De uitslag van Assen bleef staan maar de Kawasaki’s, KTM’s en Yamaha’s moeten opnieuw toeren inleveren. Voor Kawasaki en KTM zijn dit er 800, Yamaha moet er vanaf dit weekend 100 inleveren.

Het was Robert Schotman die een groot deel van de sessie aan de snelste tijd in handen had voor thuisrijder Manuel Bastianelli en Ana Carrasco. De Kawasaki;s leken vooralsnog het minste hinder te ondervinden van het wederom ingeleverde toerental.

Met iets meer dan een minuut te gaan werd de rode vlag gezwaaid als gevolg van een crash van Nederlander Koen Meuffels in bocht 14. Ondanks het veroorzaken van de rode vlag situatie bleef Meuffels zelf bij de crash ongedeerd.

De sessie werd niet meer hervat en het was Carrasco die zodoende de eerste vrije training voor de WorldSSP 300 klasse als snelst afsloot voor Bastianelli en Schotman. Verder waren het De la Vega, Loureiro, Perez, Hendra Pratama, Sánchez, Kalinin en Scott Deroue in de top tien.

Walid Khan noteerde de 16e tijd, Meuffels de 19e, Dennis Koopman de 23e, Glenn van Straalen de 29e, Joep Overbeeke de 34e en Ryan Vos de 37e.

 

Handige links Pata Italian Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag