Casey Stoner en Ducati hebben besloten om hun samenwerking niet meer voort te zetten. Nadat de Australiër de Italiaanse fabrikant in 2011 verliet voor Honda keerde de tweevoudig MotoGP wereldkampioen in 2016 terug naar Ducati voor het nodige testwerk en een rol als ambassadeur.

Dinsdagmiddag werd bekendgemaakt dat tweevoudig MotoGP wereldkampioen en MotoGP Legend Casey Stoner zijn collaboratie met Ducati zal beëindigen. In 2016 kwam de Australiër in overeenkomst met de Italiaanse fabrikant voor een driejarige samenwerking en zorgde hierbij als testcoureur voor cruciale input wat er mede voor gezorgd heeft dat Ducati in 2016 twee races wist te winnen (Andrea Iannone en Andrea Dovizioso), in 2017 zes races en met Andrea Dovizioso kon strijden voor de wereldtitel en in 2018 tot dusver Jorge Lorenzo drie races wist te winnen net als teamgenoot Andrea Dovizioso. De Ducati Desmocedici GP18 staat in de paddock bij velen in het boek als de beste MotoGP machine die er op dit moment is.

Uiteraard is Stoner momenteel nog de meest succesvolle Ducati coureur ooit in de MotoGP klasse met 23 overwinningen en de enige wereldtitel ooit behaald voor het merk in 2007.

Ook heeft de samenwerking tussen Ducati en Stoner gezorgd voor het ontstaan van de nieuwe Ducati Panigale V4 waarbij de Australiër veel ontwikkelingswerk heeft verricht net als bij veel andere modellen. In zijn rol als Brand Ambassador, was Stoner één van de grote sterren op het jaarlijkse WDW (World Ducati Week) evenement waarbij nog altijd veel Ducatisti uitliepen voor de tweevoudig wereldkampioen.

Claudio Domenicali – Ducati CEO: “Casey is en zal altijd in het hart blijven van de Ducatisti en ook namens hen willen wij hem bedanken voor de belangrijke samenwerking in de laatste drie jaren. Zijn technische indicaties en suggesties hebben naast het harde werk en feedback van Michele Pirro en de andere fabriekscoureurs ervoor gezorgd dat de Desmocedici GP één van de meest competitieve machines is op de grid. Ook is zijn advies voor de ontwikkeling van onze productiemachines zeer waardevol en bruikbaar geweest. Ducati en haar vele fans willen Stoner bedanken en hemzelf en zijn familie een gelukkige en mooie toekomst wensen.”

Casey Stoner: “Ik wil Ducati bedanken voor de prachtige herinneringen en vooral de steun en het enthousiasme van de Ducati fans voor onze gedeelde passie voor het racen en motoren in het algemeen. Dit zal ik altijd blijven onthouden. In de laatste drie jaren heb ik echt genoten van mijn werk met het test team, de ingenieurs en de technici waarbij we hard werkten om de Desmocedici GP te verbeteren. Ik wens het team oprecht het beste voor de toekomst.”

 

Handige links Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App