Collin Veijer tekent voor team ex-MotoGP coureur Jose Luís Cardoso

6
collin-veijer
Collin Veijer | foto© Red Bull images

Naast de deelname aan de 2020 Red Bull MotoGP Rookies Cup zal Collin Veijer dit seizoen ook van start gaan in de European Talent Cup (ETC). De deze week 15 jaar geworden Staphorster heeft hiervoor een contract getekend bij het APEX – Cardoso Racing team van Spaanse ex-MotoGP coureur Jose Luís Cardoso.

2020 wordt een druk jaar voor Collin Veijer. Nadat de jonge Staphorster zich een paar maanden geleden al wist te selecteren voor deelname aan de Red Bull MotoGP Rookies Cup zal hij in 2020 ook aan de start verschijnen in de European Talent Cup. De competitie, waar gereden wordt met standaard en allemaal gelijkwaardige Moto3 machines, is onderdeel van het Spaanse FIM CEV Repsol kampioenschap en wordt gezien als een belangrijke opstapklasse. Naast wedstrijden in het Spaanse Valencia, Barcelona, Aragon en Jerez worden er ook twee wedstrijden in Portugal verreden, te weten in Portimâo en Estoril.

Veijer zal de ETC-wedstrijden gaan rijden in de kleuren van het APEX – Cardoso Racing team, een bekend en hoog aangeschreven Spaans team onder leiding van de Spaanse ex-MotoGP coureur Jose Luís Cardoso.

Collin Veijer: “2020 is een belangrijke volgende stap in mijn carrière. Ik ben er super blij mee dat ik in de European Talent Cup (ETC) ga rijden naast de Red Bull MotoGP Rookies Cup. Na 6 jaar racen in Italië is het goed om veel nieuwe circuits in Spanje te leren kennen in de ETC. Veel dank aan het Speed ​​Up Team die me de afgelopen twee jaar enorm hebben helpen groeien als een jonge rijder. Helaas moesten we vanwege de overstap naar de ETC een ander team vinden en via onze internationale contacten kregen we een echt goed advies om in contact te komen met José Luís Cardoso en zijn team. Vanaf het eerste contact was alles professioneel en vertrouwd en hun verschillende trainingsopties zijn een groot voordeel voor mij, omdat het belangrijk is om als jonge rijder veel kilometers te maken. Met de ETC en Red Bull MotoGP Rookies Cup wordt het een druk jaar, maar dat is precies waar we naar op zoek waren, omdat het een geweldige kans biedt om vooruitgang te boeken en veel te leren. Ik ben iedereen die me steunt, mijn sponsors en iedereen die een bijdrage heeft geleverd via de Talentboek crowdfunding-actie zeer dankbaar. Zonder hen zou het niet mogelijk zijn om zo’n professioneel raceprogramma te organiseren. Ontzettend bedankt!”

Jose Luís Cardoso, APEX – Cardoso Racing team eigenaar: “Ik ben erg blij en heel trots om dit jaar met Collin te kunnen werken. Het wordt een jaar van veel en hard werken, nieuwe uitdagingen en veel leren. Het ETC-kampioenschap is van een hoog niveau en ik ben ervan overtuigd dan Collin hier zijn ware potentieel zal kunnen laten zien. Het programma zal zeer intens zijn met naast de deelname aan het ETC-kampioenschap ook de Red Bull MotoGP Rookies Cup, waarvoor alleen de beste rijders ter wereld in deze categorie zijn geselecteerd. Het is een grote uitdaging en ik kijk er naar uit om dit nieuwe project te starten. Welkom Collin!”

Jose Luís Cardoso
Jose Luís Cardoso (45), voormalig MotoGP rijder heeft meer dan 130 GP gereden in de 2-takt klassen (125cc, 250cc en 500cc) en ook enkele jaren in de MotoGP klasse. De laatste jaren is hij zeer actief in de racerij en met name met de begeleiding van jong talent. In het FIM CEV Repsol kampioenschap heeft hij een eigen team met naast Collin in de ETC ook rijders in het Moto3 Junior World Championship (Daniel Muñoz en David Muñoz, die Collin ook in de Rookies Cup tegen zal komen), Moto2 European Championship en ook een rijder in het Spaans Superbike kampioenschap. Daarnaast heeft Cardoso ook een eigen Racing School en is hij namens Dorna zeer actief met het begeleiden van jonge talenten, hierbij is hij ook medeverantwoordelijk voor het Talent Cup-project in Qatar, daarbij gebruikmakend van de faciliteiten van het Losail International circuit.

 Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App