Dikke punten voor Colin Velthuizen in Schleiz

54
colin-velthuizen
Colin Velthuizen - Schleiz | foto© Damon Teerink

Colin Velthuizen vocht in beide IDM Supersport 300 wedstrijden in de grote kopgroep. In eerste race finishte de Kawasaki-coureur als vijfde, nadat hij de snelste raceronde had genoteerd. In de tweede race werd Velthuizen vierde en scoorde hij punten voor een tweede plaats, omdat er twee WK-gastrijders voor hem over finish kwamen.

In Schleiz werd afgelopen weekend de vijfde en zesde race van het IDM Supersport 300 seizoen verreden. Het is een bijzondere baan, omdat het geen permanent circuit is inclusief veel hoogteverschillen. Naast de vaste IDM rijders stonden er ook drie gastrijders uit het WK aan de start, wat het veld alleen nog maar sterker maakte. Voor Colin Velthuizen een mooie kans om zich te meten met deze rijders. Het ging de Nutec-RT Motorsports by SKM-Kawasaki rijder goed af en hij stond in alle trainingssessies in de top-zes. Velthuizen was in de kwalificatie vijfde, waardoor hij vanaf de tweede startrij aan de races mocht beginnen.

In de eerste race maakte Velthuizen deel uit van de kopgroep van acht rijders. Het was een mooi gevecht met constant positiewisselingen. De 15-jarige coureur reed langs in het midden van deze groep, maar in het tweede deel van de race maakte hij een klein foutje. Hierdoor kwam Velthuizen even buiten de baan en verloor daardoor de aansluiting met de voorste rijders. Velthuizen wist vervolgens nog wel knap in zijn eentje de snelste raceronde te rijden en wist zich nog weer op te werken naar plaats vijf, waardoor hij elf punten pakte voor het kampioenschap.

De tweede race werd ingekort, vanwege een rode vlag situatie in de tweede ronde. Er volgde een herstart over zeven ronden. In deze korte race zat Velthuizen er goed bij en hij zat opnieuw middenin de grote kopgroep. Velthuizen hield zich goed staande en finishte op een keurige vierde plaats. Omdat er twee gastrijders voor hem zijn gefinisht en zij geen punten krijgen, scoorde de coureur uit Heerjansdam punten voor een tweede plaats. Door deze goede resultaten staat Velthuizen nog steeds op een derde plaats in het kampioenschap, slecht vier punten achter de nummer twee en zes punten achter de koploper.

Colin Velthuizen #64: ‘Ik ben redelijk tevreden over mijn weekend. De eerste had beter gekund dan een vijfde plaats, maar in de tweede race hebben we ons goed voorin laten zien. Omdat er twee gastrijders voor mij zijn geëindigd, heb ik net geen podium behaald. Maar we hebben twintig belangrijke punten gepakt vandaag, waardoor we nog maar zes punten achter staan op de leider in de stand.’

Over twee weken (9 t/m 11 augustus) staan de volgende IDM Supersport 300 wedstrijden op het programma. Er wordt dan gereden op het circuit van Most in Tsjechië.

 

Handige links IDM Schleiz 2019:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App