Voor Eugene Laverty kwam er afgelopen weekend al na een paar ronden een vroegtijdig einde aan de Pirelli Italian Round. De Team Go Eleven coureur kwam namelijk vrijdag in Imola al in de eerste vrije training hard ten val met als gevolg twee gebroken polsen.

Het 2019 seizoen is tot op heden nog niet het seizoen van Eugene Laverty. Nadat de Noord-Ier tijdens de tweede ronde van het kampioenschap al een vervelende blessure opliep leek hij in Aragon en Assen weer op de weg terug. Maar vrijdagochtend in Imola sloeg de pechduivel opnieuw keihard toe tijdens de eerste vrije training toen hij bij het uitkomen van de Curva Acque Minerali met een flinke highsider ten val kwam.

In het ziekenhuis van Imola werd vervolgens duidelijk dat Laverty zowel zijn linker- als ook zijn rechterpols gebroken had. Omdat er sprake was van een aantal complexe breuken besloot Laverty om zich verder te laten behandelen en te laten opereren bij de bekende dr. Mir in het Dexeus hospitaal in Barcelona.

De 13-voudig winnaar van een WorldSBK race vloog nog vrijdag naar Barcelona om zich meteen te melden in het ziekenhuis aldaar. Aangezien zijn rechterpols de meeste schade had opgelopen werd zaterdag besloten om deze operatie direct uit te voeren.

Eugene Laverty: “Mijn eerste operatie, aan mijn rechterpols, is meteen op zaterdag uitgevoerd en het was deze operatie waar ik me het meest zorgen over maakte. Deze was op maar liefst zeven plaatsen gebroken – vier kleinere en drie vrij grote breuken. Dr. Mir heeft me echter uitstekend geholpen en de operatie is goed verlopen. Ik ben daar nu veel meer ontspannen over, want ik weet nu dat het wel goed komt. Nu, ik moet morgen aan de (linkerpols) denken, dat wordt de tweede operatie. Tegelijk opereren kon niet ze niet omdat het een zes uur durende operatie of zoiets zou zijn geweest, en ik denk niet dat mijn lichaam dat kan accepteren! Het is niet ideaal en ik hoop op een 100% herstel. Deze dingen gebeuren nu eenmaal in de racerij, maar de laatste paar jaar overkomt het mij helaas iets te vaak.”

Hoe lang Laverty’s herstel zal duren is nog niet bekend.

 

Handige links Pirelli Italian Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App