European Supermono: Dubbel voor Wimmer op Zolder

39

Lukas Wimmer was de grote winnaar van de twee op het circuit van Zolder gereden wedstrijden in de European Supermono klasse. Ook van de partij in deze klasse was Arie Vos die op de KTM Superduke naar een derde en tweede plaats wist te rijden in de beide races.

<strong><span style="text-decoration: underline;">Race 1<br /> </span></strong>In de eerste race pakte Lukas Wimmer een gedecideerde overwinning waarbij het op gepaste afstand (3,7 seconden) werd gevolgd door een uitstekende Jerry van de Bunt. Arie Vos kon niet mee met het snelle tweetal voor hem en raakte in een spannend gevecht met Josef Frauenschutz om de derde plaats. <p><br /> </p> <p>Vos toonde zich de sluwste van de twee en wist de Oostenrijker net achter zich te houden. Christian Schmeink uit Duitsland finishte op de vijfde plaats voor landgenoot Manni Kehrmann en Niels Gerritsen die de zevende plaats voor zich wist op te eisen.</p>

<strong><span style="text-decoration: underline;">Race 2<br /> </span></strong>In de tweede race zagen we een spannend duel tussen Lukas Wimmer en Jerry van de Bunt. De twee gaven elkaar geen duimbreed toe totdat van de Bunt in de voorlaatste ronde zijn Rotax met technische problemen aan de kant moest zetten. <p><br /> </p> <p>Wimmer reed hierna onbedreigd naar de overwinning. Arie Vos deed wederom lekker mee. Vos probeerde op de KTM Superduke 690 de beide mannen voor hem bij te houden maar moest na een tweetal ronden constateren dat het iets teveel gevraagd was.</p> <p><br /> </p> <p>Vos had op de derde plaats inmiddels een aardige voorsprong opgebouwd op Josef Frauenschutz. De Ossenaar had echter geen zin de rest van de race alleen te rijden en liet zich in de vierde ronde terugzakken tot achter de Oostenrijker.</p> <p><br /> </p> <p>De beiden maakten er vervolgens een leuke strijd van die Vos op de meet opnieuw in zijn voordeel wist te beslechten. Door het uitvallen van Jerry van de Bunt werd het daarmee een tweede plaats voor Vos en een derde voor Frauenschutz.</p> <p><br /> </p> <p>Christian Schmeink werd in deze tweede race vierde voor Niels Gerritsen die, na de zevende plaats uit de eerste race, nu de vijfde plaats wist te pakken.</p> <p><br /> </p> <p><br /> </p> <div><br /> </div> <p><a href="http://bit.ly/1Ttm5ld" target="_blank">Volledige uitslagen Battle of the Lowlands</a></p> <p><br /> </p> <p><br /> </p> <div><br /> </div> <br /> <!– AddThis Button BEGIN –> <div class="addthis_toolbox addthis_default_style"> <a class="addthis_button_facebook_like" fb:like:layout="button_count"></a> <a class="addthis_button_tweet"></a> <a class="addthis_button_google_plusone" g:plusone:size="medium"></a> <a class="addthis_counter addthis_pill_style"></a> </div> <!– AddThis Button END –><br /> <br /> <!– nieuwsbrief link begin–> <p> </p> <p style="font-family: arial; margin: 0px; padding: 0px; line-height: 16px;">De Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen?<strong style="font-style: italic;"> &nbsp;</strong><em><a href="http://racesport.us6.list-manage.com/subscribe?u=d2cab6cc424ca501e5120feda&amp;id=2fe6def47d" style="text-decoration: underline; color: #000000; font-weight: normal; margin: 0px; padding: 0px;"></a></em><strong style="font-style: italic;">&nbsp;</strong><a href="http://racesport.us6.list-manage.com/subscribe?u=d2cab6cc424ca501e5120feda&amp;id=2fe6def47d" style="font-style: italic; text-decoration: underline; margin: 0px; padding: 0px;" title="Meld je hier aan"><strong><span style="color: #7030a0;">Meld je hier aan &raquo;</span></strong></a></p> <!–nieuwsbrief link einde –>