FIM CEV Repsol Estoril: Daniel Holgado wint Moto3 race, Collin Veijer 13e

2326
collin-veijer
Collin Veijer - Estoril race | foto© Rafa Marrodan

Daniel Holgado is zondagmiddag in Estoril winnaar geworden van de eerste FIM Moto3 Junior World Championship race van 2021. De Spanjaard passeerde als winnaar de finish voor David Salvador en David Alsono. Collin Veijer reed een indrukwekkende race door vanaf de achtentwintigste plaats op de grid als dertiende de finish te passeren. Zonta van den Goorbergh eindigde als drieëntwintigste.

Ondanks dat de weersvoorspellingen weinig goeds voorspelden voor de wedstrijddag van het eerste FIM CEV Repsol evenement van het seizoen in Portugese Estoril bleven de zware regen en onweersbuien uit en konden de Moto3 coureurs om 13:00 uur lokale tijd onder zonnige omstandigheden van start gaan voor hun enige race van dit weekend.

Het werd een spannende strijd vooraan het veld met uiteindelijk een leidende groep van zeven coureurs die onderling uit moesten maken wie er in deze race van het seizoen met de zege aan de haal zou gaan. Het was na zeventien ronden Daniel Holgado die aan het langste eind trok als winnaar de eindstreep passeerde voor David Salvador en David Alsono.

Achter de drie podiumfinishers passeerde Mario AjI als vierde de zwart/wit geblokte vlag gevolgd door David Munoz, Takuma Matsuyama, Jose Garcia, Ivan Ortola, Diogo Moreira en Scott Ogden.

Voor de twee Nederlandse deelnemers Zonta van den Goorbergh en Collin Veijer was het motto vooraf om zich zien te herpakken van hun teleurstellende optredens tijdens de kwalificatie. Het tweetal diende vanaf de zevenentwintigste en achtentwintigste plaats op de grid te beginnen, een flinke klus om vanaf deze posities in dit sterk bezette veld nog potten te kunnen breken, stel in de punten te rijden.

Veijer kende echter een wereldstart, wist meteen een aantal plaatsen te winnen om vervolgens met rondetijden die meer dan een seconde sneller waren dan zijn kwalificatietijd zich door het veld naar voren te rijden. Uiteindelijk schopte de 16-jarige Staphorster het tot een groep die streed voor de tiende plaats in de wedstrijd. In de slotfase bleek de powergame van Veijer echter een beetje te stokken aangezien hij tijdens zijn opmars iets teveel had moeten vergen van zijn banden. Maar om in dit geweld van de achtentwintigste plaats op de grid naar de dertiende plaats op de finish te rijden verdient heel veel respect.

Van den Goorbergh daarentegen kende een lastige race, de jonge talentvolle coureur uit Breda wist in de race weliswaar zijn snelste rondetijd uit de kwalificatie net als Veijer ook flink aan te scherpen. De Team SuperB coureur kon zich echter niet loswurmen uit de groep die streed voor de eenentwintigste plaats in de race om uiteindelijk op ruim 24 seconden van de winnaar als drieëntwintigste de finish te passeren.

Handige links FIM CEV Repsol Estoril 2021:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter