Finisch Party

232

Het is inmiddels een goede traditie geworden dat de SMA aan het eind van het seizoen ereprijzen uitreikt. Tijdens de zogenaamde Finishparty in het paddockrestaurant van het TT Circuit Assen, zaterdagavond 20 september, heeft de SMA de winnaars van de verschillende prijzen bekend gemaakt.

De Gouden Motorster, een onderscheiding voor iemand die grote verdiensten voor de Nederlandse wegracesport heeft gehad, werd toegekend aan Dolf Wijkamp. De titel Team van het Jaar 2003, is naar het Team Esha Kobutex gegaan. Tot slot kreeg zaterdagavond 20 september op het TT Circuit Assen de coureur Joey Litjens uit Alphen de titel Rookie of the Year, een prijs die de Samenwerkende Motorwegrace Organisatoren in het leven hebben geroepen.







Gouden Motorster

De Gouden Motorster is gegaan naar Dolf Wijkamp uit Halle. Wijkamp ontving de prijs vanwege zijn grote verdiensten als organisator, official en motorsportambassadeur. Hij heeft volgens de jury meer dan 40 jaar de motorsport in de meest brede zin des woords met grote inzet en deskundigheid op onnavolgbare wijze gepromoot.

Ruim 28 jaar was Dolf Wijkamp voorzitter van de motorclub Halmac in Halle. Hij was in die hoedanigheid nauw betrokken bij de organisatie van diverse Motorcross Grands Prix.

Ook was Dolf Wijkamp een groot aantal jaren hoofd van dienst bij de wegraces op het TT Circuit Assen.

In 1993 werd hij door het bestuur van de KNMV benoemd tot Official van Verdienste, in 1994 gevolgd door benoeming tot Lid van Verdienste van de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging. Voor zijn verdiensten werd hem in 1995 de Henk Vink Trofee toegekend.

Bij zijn afscheid als voorzitter van de motorclub Halmac werd Dolf Wijkmap koninklijk onderscheiden en benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Slechts weinigen gingen hem voor om als motorsporter in hart en nieren de sport op deze wijze te dienen.

Team van het Jaar

Het Team Esha Kobutex is door een onafhankelijke jury uitgeroepen tot Team van het Jaar 2003. De keuze voor het Team Esha Kobutex is ingegeven door het feit dat het team zich op zeer professionele wijze inzet ten behoeve van de promotie van talent in de Nederlandse wegracesport.

Het team opereert succesvol met talentvolle coureurs in de klasse Supersport en wel zodanig, dat dit in 2003 leidde tot het behalen van het Open Nederlands Kampioenschap in deze klasse.

Naast deelname aan het ONK is Team Esha Kobutex ook actief en succesvol in de competitie om het Europees kampioenschap en werd met succes enige malen deelgenomen aan het Wereldkampioenschap Supersport 2003. Het streven van het team is volgens de jury duidelijk gericht op ontwikkeling van toptalent.

Rookie of the Year

Rookie of the Year 2003 is Joey Litjens geworden. De prijs is in het leven geroepen door de Samenwerkende Motorwegrace Organisatoren.

De titel Rookie of the Year is bedoeld voor Nederlandse coureurs die voor het eerst aan de ONK-wegraces deelnemen en starten in de 125cc, 250cc, Superstock of Supersport.

Joey Litjens uit America heeft deze titel verdiend door zich uitstekend te manifesteren in de klasse 125cc. Vanwege zijn uitzonderlijke kwaliteiten heeft de KNMV de jonge coureur dispensatie gegeven om als 13-jarige te starten in het Open Nederlands Kampioenschap ONK.

Litjens wordt algemeen beschouwd als een uitzonderlijk racetalent. Het racen zat al op heel jonge leeftijd in hem. Toen hij 3 jaar was reed de coureur al op een Yamaha PW50. Hij is begonnen met racen in de klasse van de pocketbikes en in 2002 stapte Litjens voor het eerst op een 125cc racer en werd prompt kampioen in de standaard Aprilliaklasse. Hij was toen de jongste Nederlandse wegracekampioen ooit.

De prijs die Joey Litjens van de Samenwerkende Motorwegrace Organisatoren ontving bestaat uit een oorkonde, een (wissel)bokaal en een trainingssessie in Spanje in het voorjaar van 2004, ter waarde van maximaal 1750 euro.