Geen IDM, maar wel BSB Supersport voor Benro Racing in Assen

225
tom-toparis
Tom Toparis | foto© Henk Teerink

Benro Racing zal aanstaand weekend helaas niet aan de start verschijnen tijdens het IDM in Assen. Tom Toparis rijdt volgens afspraak in het Australisch kampioenschap en Guus Boes is geblesseerd. Wel kan het team bekendmaken dat Toparis gaat rijden met een wildcard in de British Supersport klasse tijdens de BSB in Assen in het weekend van 20 t/m 22 september.

Tom Toparis rijdt dit seizoen zowel in het Australische als Duitse IDM kampioenschap. De 19-jarige coureur gaat aan de leiding in het Australische kampioenschap met 60 punten voorsprong en staat momenteel derde met Benro Racing in de IDM Supersport 600 tussenstand. Komend weekend is er een evenement voor beide kampioenschappen. Volgens afspraak zal Toparis van start gaan op de Wintor Motor Raceway, om daar te proberen goede zaken te doen voor zijn kansen op de titel in het Australische Supersport kampioenschap. Omdat Guus Boes nog niet hersteld is van zijn polsblessures, gaat Benro Racing niet van start in Assen. Sasha De Vits zal wel te zien zijn in de Yamaha R3 Cup. De Belg komt namens Benro Racing uit in deze competitie en gaat momenteel aan de leiding in de tussenstand.Wel kan Benro Racing bekendmaken dat zij in actie komen tijdens het British Superbikes evenement in het weekend van 20 t/m 22 september op het TT Circuit Assen. In samenwerking met Ten Kate Racing Products zal Toparis van start gaan met een volledig getunede Yamaha R6 in de British Supersport klasse. Een week later is de laatste ronde van het IDM kampioenschap op de Hockenheimring.

Teammanager Sraar van Rens: ‘Ik vind het erg jammer dat Benro Racing niet zal rijden tijdens het IDM Assen. Tom rijdt zoals afgesproken in het begin van het seizoen in Australië en ik hoop dat hij wederom goed gaat scoren. Guus is helaas geblesseerd. Hij heeft zijn hand in het gips en kan niet rijden. Sasha De Vits zal deelnemen in de R3 Cup tijdens het IDM weekend in Assen en ik wens hem heel veel succes! Ik ben wel erg blij dat we in samenwerking met Ten Kate Racing Products voor Tom een wildcard hebben weten te bemachtigen tijdens de BSB Assen en we kijken als team erg uit naar dit evenement om ons te meten in deze sterke competitie.’

Handige links IDM Assen 2019:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App