IDM Supersport 300: Finn de Bruin wint Nederlands feestje in Assen

208
Finn de Bruin leidt het veld - Foto: Racesport.nl - Tiny Kolsters

Finn de Bruin heeft op het TT Circuit Assen de race van de IDM Supersport 300 gewonnen. De Nederlander was daarbij nipt sneller dan Joep Overbeeke en Kevin Mijwaart.

De race in de IDM Supersport 300 was opnieuw van aantrekkelijk niveau, met uiteindelijk vier coureurs die een sterk gevecht voor de overwinning leverden. De Poolse Daniel Blin leek in de openingsfase een gat te kunnen slaan op de achtervolging, maar door crash viel hij ver terug. Hij vervolgde zijn weg, maar kwam pas tot een elfde plaats.

Nadat ook Dennis Koopman, Toine Gierkink en Maximilian Kappler tegen de grond gingen bleef een kopgroep over met Kevin Mijwaart, Joep Overbeek, Finn de Bruin en Troy Bude in de voorste gelederen. De vier vochten op typische wijze voor de nieuwe 300 klasse om elke meter asfalt.

Troy Bude moest in de slotfase de kopgroep loslaten en in de streep naar de finish bleven de drie Nederlanders over. Finn de Bruin kende de beste drive uit de GT en met een verschil van 0.03 seconden bleef hij Overbeeke voor. Kevin Mijwaart stond ook de finishfoto en op 0.041 seconden van de winnaar werd hij derde.

Bude kwam uiteindelijk als vierde over de meet, weaarbij hij Jaro Hoekstra op zes seconden achterstand hield. Hoekstra versloeg op zijn beurt Noah Bronkhorst en Jan-Ole Jahnig die met een zevende plaats goede zaken deed voor het kampioenschap. Dennis Koopman vervolgde na zijn crash zijn weg naar een achtste positie.