Jeffrey Buis na zijn zege in Most: “Wat een fantastisch gevoel hier te winnen!”

1840
jeffrey-buis
Jeffrey Buis | foto© Jan Timmerman - JTS fotografie

Jeffrey Buis heeft zondagmiddag in het Tsjechische Most de tweede WorldSSP 300 race van de Tissot Czech Round op zijn naam geschreven. Het was de eerste overwinning van de regerend wereldkampioen dit seizoen. Door zijn overwinning steeg de MTM Kawasaki coureur naar de derde plaatst in de tussenstand van het kampioenschap. Onderstaand de reactie van de MTM Kawasaki coureur.

Jeffrey Buis kan terugkijken op een geslaagd weekend in het Tsjechische Most. De coureur uit Steenwijkerwold eindigde zaterdag in de eerste race van het weekend als zevende om zondagmiddag in de tweede race als winnaar de eindstreep te passeren.

Buis wist zondagmiddag gedurende de race de aansluiting met de kopgroep te behouden. Zeven rijders ging in de slotfase uitmaken, wie er deze race zou gaan winnen. De Nederlander ging als vijfde de laatste ronde in maar wist even later door een goede slipstream en een late remactie de leiding over te nemen.

Deze eerste positie hield de coureur uit Steenwijkerwold vast tot de voorlaatste bocht, waar hij door twee rijders werd gepasseerd. Buis kwam als derde het laatste rechte stuk op, maar met een perfecte slipstream wist hij beide rijders nog weer in te halen. Er moest uiteindelijk een fotofinish aan te pas komen wat het verschil op de finish was slechts 0.008 seconde. Het was echter voldoende voor de eerste zwaarbevochten overwinning dit seizoen.

Jeffrey Buis: “Wat een fantastisch gevoel hier te winnen! We hadden getest hier in Most en dat kwam vrijdag goed van pas in de wisselende omstandigheden. Ook in de kwalificatie ging het goed en mochten we vanaf plaats zeven starten. In de eerste race was het tempo goed, maar ik was iets te enthousiast met de start. Daarna nog wel weer goed teruggekomen. In het begin van de tweede race had ik niet echt het tempo om vooraan in de kopgroep te rijden. Ik volgde en wachtte af tot de slotfase om dan in de aanval te gaan. Ik kwam perfect uit op de laatste rechte stuk. Zo gaaf! Ik wil het team, mijn sponsoren en iedereen die bij mij helpt bedanken!”

Het volgende World Supersport 300 weekend wordt van 3 t/m 5 september verreden op het circuit van Magny Cours in Frankrijk, maar eerst gaat Buis volgende week nog van start tijdens de IDM Supersport 600 ronde op het TT Circuit Assen. De eerste officiële race van Buis op de Kawasaki ZX-6R.