Jeffrey Buis scoort zijn eerste WK-podium met een tweede plaats in Portimão

226
Jeffrey Buis trots op zijn tweede plaats in de WorldSSP300 race | foto© WorldSBK.com

Jeffrey Buis heeft fantastisch weekend achter de rug in Portimão. De 18-jarige coureur uit Steenwijkerwold finishte in de eerste race op een tweede plaats en scoorde zo zijn eerste WK-podium. Ook in de tweede race ging het uitstekend en eindigde Jeffrey op een keurige vierde plaats.

Een week na de openingsronde van het WorldSSP300 kampioenschap in Jerez kwamen de coureurs opnieuw in actie, deze keer op het spectaculaire circuit van Portimão in Portugal. Vrijdag was Jeffrey Buis nog niet helemaal op snelheid met een dertigste tijd overall. Vrijdagavond werd er geëvalueerd waar de 18-jarige coureur tijd liet liggen en hoe hij het anders aan kon pakken. Dit pakte geweldig uit tijdens de tweede dag. Na een vierde tijd in de derde vrije trainingen en keurige zesde tijd in de Superpole, mocht Jeffrey vanaf de tweede startrij de races in Portugal aanvangen.

De eerste race was er één om niet snel te vergeten. Na een goede start wist de MTM Kawasaki MotoPort coureur zich al snel op te werken naar een tweede plaats achter Ana Carrasco. Achter Jeffrey was er een valpartij, waardoor hij en Carrasco een kleine voorsprong konden pakken. Het tweetal maakte hier optimaal gebruik en wisten steeds verder weg te rijden bij de jagende groep achter hun. Jeffrey koos ervoor om te volgen, zodat zij samen weg zouden blijven. Het plan was om in de slotfase toe te slaan. Helaas kwam het niet zo ver, want in de zesde van in totaal tien ronden werd de race afgebroken vanwege een crash op het rechte stuk. Jeffrey werd daardoor als tweede in uitslag opgenomen; een fantastisch resultaat en tevens zijn eerste podium in het WK!

Ook in de tweede race reed Jeffrey uitstekend, al had hij het in de openingsfase even moeilijk. De Kawasaki-coureur ging in de eerste ronde twee keer wijd en moest zich daarna weer naar voren zien te knokken. Het lukte Jeffrey om naar de vier koplopers te rijden. Een groep rijders achter hem profiteerde van zijn snelheid, waardoor er een grote kopgroep ontstond voor de slotfase van de wedstrijd. Ook deze race werd niet uitgereden tot aan de finish. In de laatste ronde gingen er een aantal rijders onderuit vanuit de kopgroep. Vervolgens besloot de organisatie de rode vlag te zwaaien. Dit betekende het einde van de race. Jeffrey reed op dat moment op een keurige vierde plaats, waardoor hij nog eens dertien punten scoorde voor het wereldkampioenschap.

Jeffrey Buis: “P2 en P4 dit weekend, wat een geweldig resultaat. Het team heeft super goed gewerkt. Vrijdag hadden we nog niet de snelheid, maar vanaf zaterdag zat het tempo er goed in. In de eerste race kon ik samen met Ana Carrasco wegrijden. Het was mijn eerste WorldSSP300 podium, dat voelde heel speciaal. De tweede race was iets lastiger, maar ook met de vierde plaats ben ik heel tevreden. Op naar Aragon!”

Door de tweede en vierde plaats is Jeffrey gestegen naar een zesde positie in de WK-tussenstand. De volgende ronde van het WorldSSP300 kampioenschap is in het weekend van 28 t/m 30 augustus op Motorland Aragon. Er wordt dan twee weken achter elkaar gereden op het Spaanse circuit, wat betekent dat er in Aragon in totaal vier zullen plaatsvinden.

Handige links Motul Portuguese Round 2020:

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.